Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Το Πανεπιστήμιο Πάτρας πληρώνει 2,5 εκατ. ευρώ για ρεύμα


Το 30% του τακτικού προϋπολογισμού δαπανά το Πανεπιστήμιο Πάτρας για ηλεκτρική ενέργεια αφού το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ.



Το μεγάλο αυτό ποσό σε συνδυασμό με τη συνεχόμενη μείωση του προϋπολογισμού οδήγησε τον αναπληρωτή πρύτανη κ. Νταούλη να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης με οδηγίες για τον περιορισμό του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.


Μάλιστα ο κ. Νταούλης επισημαίνει ότι «εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και επειδή δεν υπάρχουν στη βραχυχρόνια περίοδο άμεσες εναλλακτικές λύσεις, θα εξαναγκασθούμε να μειώσουμε τη χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των τμημάτων». Ως εκ τούτου αποτελεί επιτακτική ανάγκη η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αρχίζοντας από τον περιορισμό και ει δυνατόν την εξάλειψη της σπατάλης.

Τα μέτρα που προτείνονται είναι τα ακόλουθα:

α) Θερμοστάτης όχι πάνω από τους 21 °C το χειμώνα και όχι κάτω των 26 °C το καλοκαίρι.

β) Θέρμανση ή ψύξη με ανοικτά παράθυρα απαγορεύεται.

γ) Ολονύχτια λειτουργία του κλιματιστικού να βρεθεί το πρωί το γραφείο στην επιθυμητή θερμοκρασία, αποτελεί την επιτομή της σπατάλης.

δ) Αναμμένα φώτα και κλιματισμός σε λειτουργία σε κενές αίθουσες διδασκαλίας συνιστούν πρόκληση, κ.λπ. Πριν φύγουμε για τις γιορτές ας βεβαιωθούμε ότι δεν αφήσαμε σε λειτουργία ηλεκτρικές συσκευές ή φωτισμό χωρίς λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...