Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα: Δωρεάν φροντιστήρια για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

O Δήμος Πατρέων είναι ο τρίτος σε πληθυσμό Δήμος της χώρας. Όπως είναι αναμενόμενο, με βάση την τωρινή οικονομική κατάσταση στην οποία... έχει περιέλθει η χώρα, οι πολίτες του Δήμου μας αντιμετωπίζουν μεγάλα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα (υψηλά ποσοστά ανεργίας, φτώχειας και περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων).


Με δεδομένο αυτό, από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης Ανδρέα Φίλια, γίνεται γνωστό, ότι έχει δημιουργηθεί ένα Δίκτυο Συνεργασίας όπου συμμετέχει ο Δήμος Πατρέων και συγκεκριμένα οι Αντιδημαρχίες Παιδείας και Εθελοντισμού, το Πανεπιστήμιο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας και η ΕΛΜΕ. Έχει οργανωθεί ένα δίκτυο εθελοντών με απώτερο σκοπό τη μαθησιακή στήριξη μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με βάση τα παραπάνω οργανώνονται τμήματα μαθησιακής στήριξης για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου τα οποία θα λειτουργούν σε δημόσια διδακτήρια του Δήμου Πατρέων, μετά το πέρας των μαθημάτων του σχολείου, καθημερινά.

Θα διδάσκονται το μάθημα της γλώσσας και των μαθηματικών για τα παιδιά του Δημοτικού και τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας, αρχαίων, μαθηματικών, φυσικής και χημείας για τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές στα σχολεία του Δήμου Πατρέων κατά το τρέχον σχολικό έτος. Η επιλογή των ενδιαφερομένων θα γίνει με βάση τα κάτωθι κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια:

-Εγγραφή στη Τράπεζα Τροφίμων

-Κάρτα ανεργίας Πατρός

-Κάρτα ανεργίας Μητρός

-Αριθμός ανήλικων τέκνων οικογένειας

-Αναπηρία γονέως ή άλλου μέλους της οικογένειας

-Μονογονεϊκή Οικογένεια

Αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης μαθημάτων η 20η Νοεμβρίου 2013.

Συγκεκριμένα τα μαθήματα θα γίνονται στα εξής σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

-11ο Δημοτικό Πατρών Ρήγα Φεραίου & Σατωβριάνδου

-19ο Δημοτικό Πατρών Σολωμού 57

ΓΥΜΝΑΣΙΑ- ΛΥΚΕΙΑ

-21ο Γυμνάσιο Πατρών Θερμοπυλών & Ανθεμίου

-12ο Γυμνάσιο Πατρών Γοργοποτάμου 52.

Όσοι γονείς επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στο παραπάνω πρόγραμμα να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση την οποία θα βρουν στο Γραφείο του Διευθυντή του Σχολείου φοίτησης του παιδιού τους ή στο Τμήμα Εθελοντισμού & Πολιτικής Ισότητας (Πλατεία Γεωργίου, Μέγαρο Λόγου & Τέχνης 4ος όροφος), την οποία αφού συμπληρώσουν θα καταθέσουν στο ίδιο Τμήμα, μέχρι και τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...