Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πάτρα

Συστάσεις από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας προς τους κατοίκους της Πάτρας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, καθώς στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.


Το γραφείο πολιτικής προστασίας του δήμου συνιστά στους πολίτες να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά και να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Επίσης, συνιστά να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Ακόμη, συνιστά στους πολίτες πως αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και  να μείνουν μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...