Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δημαράς για Ολυμπία Οδό: "Ψαλιδίζεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο"

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς δήλωσε για την Ολυμπια Οδό:

«Για άλλη μια φορά, η περιοχή μας, βλέπει να ψαλιδίζεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Η Ολυμπία Οδός σταματάει στην Πάτρα, ενώ είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι το κομμάτι Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα, παραπέμπεται επί της ουσίας τις καλένδες.

Με αυτό τον τρόπο, η Ηλεία τίθεται ουσιαστικά σε συνθήκες γεωγραφικής απομόνωσης, ενώ η Πάτρα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της ως μητροπολιτικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας. Πέρα από το αναπτυξιακό σκέλος σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή, υπάρχει και το δραματικό δεδομένο ότι η Πατρών- Πύργου, αποτελεί το πλέον επικίνδυνο οδικό τμήμα στη χώρα, με αποτέλεσμα να θρηνούμε συνεχώς νεκρούς και βαριά τραυματίες. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να θέτει το συγκεκριμένο οδικό τμήμα σε άμεση προτεραιότητα.

Αυτή η αρνητική εξέλιξη που ακυρώνει εν πολλοίς την θετική εξέλιξη της επανεκκίνησης του έργου της Ολυμπίας Οδού, μας βρίσκει αντίθετους. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην ακρωτηριαστεί Ολυμπία Οδός και μάλιστα το τμήμα από Πάτρα μέχρι Κάτω Αχαϊα να γίνει με νότια χάραξη όπως και τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Πατρέων, και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο ΣΕΒ έχουν αποφασίσει και υποστηρίζουν, καθώς δεν θα πρέπει να θιγούν οι σημερινοί πυκνοκατοικημένοι οικισμοί στο ανωτέρω κομμάτι του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με απαλλοτριώσεις περιουσιών κ.λπ. Άλλωστε η διέλευση της Ολυμπίας Οδού δίπλα από τη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας αυξάνει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου στην περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...