Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Χοντρό παιχνίδι με τις διαρροές των μέτρων

Αλλεπάλληλες συσκέψεις Στουρνάρα και Σταϊκούρα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα. Εκτός διαρροών κρατάει τους συνεργάτες και υπουργούς του ο Σαμαράς. Ένα περίεργο παιχνίδια διαρροών και σεναρίων παίχτηκε το τελευταίο 24ωρο με τα μέτρα των 11,7 δισ. ευρώ που οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να αποφασίσουν τη Δευτέρα στη νέα συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας στους οποίους μεταφέρθηκε το πολιτικό μήνυμα ότι το πρόγραμμα δεν πρόκειται να βγει εάν δεν υπάρξουν νέα δεδομένα και τροποποιήσεις, στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν συσκέψεις με τη συμμετοχή όλων των υπουργών (Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Βρούτσης) αλλά και με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς οι οποίοι πήγαν στις συναντήσεις προκειμένου να εκφράσουν ουσιαστικά τις ενστάσεις τους για το σκληρό πακέτο των μέτρων ειδικά στο σκέλος των συντάξεων και των μισθολογικών αλλαγών στις ΔΕΚΟ.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αίσθηση χθες είναι το γεγονός πως λίγο πριν τις συγκεκριμένες συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από το ΠΑΣΟΚ οι κύριοι Κουκουλόπουλος, Κουτρουμάνης, Σαχινίδης και Πρωτόπαπας, υπήρξε ένα μπαράζ διαρροών για τα μέτρα που όμως ουδείς από το οικονομικό επιτελείο επιβεβαίωνε με πολλούς μάλιστα να κάνουν λόγο για «απλή αντιγραφή της έκθεσης του ΚΕΠΕ».

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους εκπροσώπους της τρόικας και οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ ότι ο πρόεδρος του ζήτησε επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής με συνεπακόλουθο την εφαρμογή των μέτρων, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου σημείωνε με νόημα ότι «η τρόικα δεν έχει να κάνει σε τίποτα σχεδόν με το θέμα της επιμήκυνσης αφού το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό και αφορά τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης»…

Σε αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων που για δεύτερη ημέρα παίχτηκε χθες για τα μέτρα, υπό τη σιωπή των εμπλεκομένων υπουργών κατ’ εντολήν του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός διατήρησε την ίδια στάση αποφεύγοντας κεντρικά μέσω συνεργατών του να δώσει έστω και την παραμικρή διαρροή για την πορεία των συζητήσεων και για το περίγραμμα των μέτρων που συζητείται παρά το γεγονός ότι πολλοί «γαλάζιοι» στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ανησυχούν ότι επικοινωνιακά το Μαξίμου εμφανίζεται να προωθεί ένα ιδιαίτερα σκληρό πακέτο μέτρων με τη Δημοκρατική Αριστερά και κυρίως το ΠΑΣΟΚ να… έχουν στυλώσει τα πόδια για τις δύσκολες αποφάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...