Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αιγιάλεια: Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ακράτα – Διγελιώτικα – Σελιανίτικα - Ριζόμυλο

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αιγιαλείας που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Για την Τετάρτη 8 Αυγούστου το πολιτιστικό...μενού περιλαμβάνει μια επιθεώρηση γέλιου και τρελού κεφιού με γνωστούς καλλιτέχνες, θεατρική παράσταση αλλά και τρεις εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

8.30μ.μ.: Εκδήλωση για τα παιδιά διοργανώνει ο Φιλοπροοδευτικός Όμιλος Σελιανιτίκων δίπλα στην παιδική χαρά Σελιανιτίκων, θα περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του ο γνωστός «Νέλος Πινέλος» με παιχνίδι, χορό και εκπλήξεις. Είσοδος ελεύθερη.

9μ.μ.: Η Θεατρική Ομάδα Διακοπτού παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Σπύρου Μελά «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ», με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Κλάγκου, στην πλατεία Ριζομύλου. Το έργο είναι μια κωμωδία ηθών και καταστάσεων, γραμμένη το 1935, ωστόσο πολύ ζωντανή και επίκαιρη. Ένας πατέρας, άνθρωπος του λαού, χαλάει τα σχέδια μιας ξενομανούς κοινωνικής τάξης, για απόκτηση δύναμης και επιβολής. Πρέπει λοιπών να... εκπαιδευτεί. Η επιχείρηση εκπαίδευση του μπαμπά δεν είναι παρά η επιβολή του να μιμηθεί έναν τρόπο ζωής και κοινωνικής συμπεριφοράς ξένο προς τις τίμιες αρχές και ρίζες του, ωστόσο ... «στη σαλάτα το λάδι μένει λάδι και το ξύδι, ξύδι, ποτέ δε γίνονται ένα..»! Διοργάνωση: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ριζόμυλου «Ίων».

9μ.μ.: Παράσταση Καραγκιόζη θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Διγελιωτίκων. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Φιλοπροοδευτικός & Αθλητικός Σύλλογος Διγελιωτίκων «Ο Άγιος Ανδρέας».

9μ.μ.: Στον πεζόδρομο Ακράτας θα «έρθει» η Παιχνιδούπολη. Ψυχαγωγοί, ξυλοπόδαροι, ζωγραφική προσώπου, παιχνίδια, μουσική και χορός, «περιμένουν» τους μικρούς φίλους. Διοργάνωση: Κοινότητα Ακράτας. Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη 1η Αυγούστου, αλλά αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκων.

9.30μ.μ.: Η Άννα Παναγιωτοπoύλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Χρύσα Ρώπα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Παντελής Καναράκης και ο Γιώργος Γαλίτης, δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν, σε πανελλαδικό επίπεδο, όλους τους Έλληνες με γέλια, γέλια, γέλια, μπρίο και τρελό κέφι!!! Συμμετέχουν η Άννα Μονογιού, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Γιώργος Τσούρμας,η Κατερίνα Δημάδη. Αυτή τους την προσπάθεια στηρίζουν με τα κείμενα τους η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Αλέξης Καλλίτσης, ο Μίνως Θεοχάρης, ο Διονύσης Τσακνής που καλύπτει μουσικά την κίνηση, η Αναστασία Αρσένη που ντύνει και στολίζει τους αγανακτισμένους ηθοποιούς και τους χώρους που θα διαδραματίζεται ο τζερτζελές. Συμβάλουν επίσης στο όλο εγχείρημα ο Φωκάς Ευαγγελινός και η Άννα Παναγιωτοπούλου που περιφρούρησαν σκηνοθετικά το όλο θέμα και οι Αφοί  Τάγαρη που θα πληρώσουν τη νύφη.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι Έλληνες σε όλη την Ελλάδα να ανακράξουν «Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή ;» που είναι και ο τίτλος του συνδυασμού.
Στην Ακράτα στο Δημοτικό Σχολείο Κραθίου την Τετάρτη 8 Αυγούστου και ώρα 9:30μ.μ.

Στο Αίγιο στο 1ο Λύκειο την Πέμπτη 9 Αυγούστου και ώρα 9:30μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό, τρίτη ηλικία) και 12 ευρώ ανέργων ΟΑΕΔ. Διάρκεια παράστασης 2 ώρες.

Πηγή: www.aigialeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...