Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Συναυλία Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τη Μαρία Φαραντούρη


Δύο εκ των σημαντικότερων φορέων της πόλης με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών, καταθέτουν μια ξεχωριστή πρόταση μέσα από μια σπάνια καλλιτεχνική σύμπραξη.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρών διοργανώνει Συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τη μεγάλη ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη.

Η συναυλία της προσεχούς Τετάρτης έρχεται να αναδειχθεί σε  ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός.  Το Πανεπιστήμιο Πατρών, για να εορτάσει το γεγονός της πενηντάχρονης προσφοράς του στους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού, της έρευνας και της εκπαίδευσης προετοιμάζει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.


Η έναρξη των εκδηλώσεων σηματοδοτείται  με τη συναυλία αυτή στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 21.00, ενώ η κορύφωση των εορτασμών προγραμματίζεται για τη γενέθλια ημέρα του Πανεπιστημίου, την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαίους συντελεστές για την υλοποίηση αυτής της συναυλίας:

Την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την Ορχήστρα και θα τιμήσει πάλι την πόλη μας με την παρουσία της και τις συγκλονιστικές ερμηνείες της.

Τον Μίλτο Λογιάδη, έναν από τους κορυφαίους Διευθυντές Ορχήστρας, που έχει διευθύνει πολλές συμφωνικές Ορχήστρες στην Ευρώπη καθώς και την Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζηδάκη, και με χαρά δέχτηκε να διευθύνει την Ορχήστρα σε αυτήν τη μοναδική συναυλία.

Δύο σπουδαίοι επίσης μουσικοί από την Αθήνα θα συνοδεύσουν τη Μαρία Φαραντούρη και την Ορχήστρα: Στα πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος και στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ, που επίσης έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με την Ορχήστρα.

Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της Συναυλίας έχει η Υπεύθυνη της Ορχήστρας Βάγια Ζεππάτου.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων συνεχίζει να παράγει πλούσιο και υψηλού επιπέδου πολιτιστικό έργο, τιμώντας και προβάλλοντας την Πόλη της Πάτρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...