Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Κίνδυνος για δεκάδες μαθητές...σε σχολείο που «βυθίζεται»

Με τον φόβο να χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, κάνουν μάθημα οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου στο Σιμόπουλο, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη καθίζηση που παρατηρήθηκε στο προαύλιο του σχολείου την περασμένη Πέμπτη. 

 
Καθημερινά η καθίζηση, που ξεκινά από την κεντρική είσοδο στο προαύλιο και φθάνει μέχρι και το σημείο όπου έχουν τοποθετηθεί οι λυόμενες αίθουσες του Γυμνασίου, επεκτείνεται περισσότερο, το βάθος της μεγαλώνει και υπάρχουν φόβοι ότι κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί όλο το προαύλιο!


Αν και είναι ενήμερος ο δήμος Ήλιδας και έχει μεταβεί στο σημείο και μηχανικός, οι μόνες παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει να γίνονται, είναι η μεταφορά του στύλου της ΔΕΗ που βρίσκεται στο προαύλιο και έχει γείρει επικίνδυνα, ενώ εγκρίθηκε ένα κονδύλι από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου για να αντιμετωπιστούν τα ηλεκτρολογικά ζητήματα που ανακύπτουν από την καθίζηση.

Ωστόσο, ουσιαστικά απάντηση δεν δοθεί για το εάν θα υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση και τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια των δύο σχολείων διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αναρωτιούνται τα παιδιά, τι θα γίνει εάν υποχωρήσει όλο το έδαφος, ενώ ήδη υποχωρούν τα κάγκελα της περίφραξης.

Οι καθηγητές κάνουν προσπάθεια να αποτρέψουν ενδεχόμενη κατάληψη, ωστόσο οι μαθητές μέσω του patrisnews.com κάνουν έκκληση και ζητούν από τον δήμο Ήλιδας να δώσει άμεσα λύση.

πηγή: patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...