Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η επανεκκίνηση των έργων είναι μόνο το περιτύλιγμα στο ακριβό δωράκι της κυβέρνησης στην διαπλοκή»

Πακτωλοί χρημάτων για τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους, με πρόσθετα μπόνους ως αποζημιώσεις, με μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους στα εργοτάξιά τους και με ατελή έργα για τον τόπο και τον λαό. Αυτό είναι το νέο σκηνικό γαλέρας και κοροϊδίας που στήνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Παπανδρέου στους αυτοκινητόδρομους» σημειώνει ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις νέες συμβάσεις παραχώρησης που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, «λεφτά υπάρχουν, αλλά… μόνο για τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους που κάποτε χαρακτηρίστηκαν και νταβατζήδες, αλλά εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν και την Ελλάδα να διαφεντεύουν».

«Επτά μήνες αφότου, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος μετείχαν σε μία φιέστα κοροϊδίας, φορώντας κράνη εργοταξίου για να μας πείσουν πως… η ανάπτυξη έρχεται, η συγκυβέρνησή τους έρχεται τώρα να μοιράσει δισεκατομμύρια στους εργολάβους που εδώ και τρία χρόνια σταμάτησαν τα έργα, επειδή… έτσι γούσταραν και λογαριασμό δεν έδωσαν, για να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν μισά έργα» υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Όπως σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, αντί οι παραχωρησιούχοι να κηρυχτούν έκπτωτοι για αθέτηση των συμβάσεων που υπέγραψαν, επιβραβεύονται κι από πάνω, αφού λαμβάνουν ως «Πρόσθετη Χρηματοδοτική Συμβολή», 1.044 εκατ. Ευρώ, αλλά και άλλα 7,5 δισεκατομμύρια Ευρώ (!!!) μέσω της καθιέρωσης «μηχανισμού ανακύκλωσης» εσόδων. Και όλα αυτά, πέρα από τις «αποζημιώσεις» ύψους περίπου 400 εκατ. Ευρώ, που τους αναγνωρίστηκαν προηγουμένως και τους δόθηκε ήδη μεγάλο μέρος από αυτά…

Πέρα από τα χρήματα όμως, οι εργολάβοι «πληρώνονται και σε είδος», επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας τις «εκπτώσεις» στο φυσικό αντικείμενο της Ολυμπίας Οδού. «Το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα παραπέμπεται στις καλένδες του επόμενου ΕΣΠΑ και των Δημοσίων Επενδύσεων, αυτών που χρόνο με το χρόνο περικόπτονται συνεχώς, προς… δόξα της πολυπόθητης Ανάπτυξης» τονίζει.

Και ο πρώην υφυπουργός καταλήγει: «Η μόνη αλήθεια είναι πως οι αυτοκινητόδρομοι θα φέρουν ανάπτυξη… στις τσέπες των διαπλεκόμενων. Η επανεκκίνηση των έργων είναι απλά το περιτύλιγμα στο ακριβό δωράκι που κάνει η κυβέρνηση στο σύστημα της εγχώριας διαπλοκής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...