Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

400 αδέσποτα στους δρόμους της Πάτρας


Ενηλικιώθηκε και συνεχίζει! Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που διοργανώνει ο Σύλλογος Στήριξης του Σταθμού Μέριμνας Ζώων, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου  Πάτρας, συμπλήρωσε 18 χρόνια. 

Η ανταπόκριση του κόσμου έδωσε μια οικονομική ανάσα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και μια «ένεση» ηθικού.



Ο φιλοζωϊκός φορέας ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που του ανέθεσε ο Δήμος. Μέχρι τον Οκτώβριο δέχτηκαν τη φροντίδα των ανθρώπων του Συλλόγου περίπου 70 αδέσποτα. Δυστυχώς, το εγκεκριμένο κονδύλι, περίπου 19.000,00€, δεν επαρκούσε για να γίνουν περισσότερα πράγματα. «Υπολογίζουμε ότι στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή κυκλοφορούν ακόμα 400 αδέσποτα ζώα» δήλωσε στην «ΠτΔ» ο πρόεδρος του συλλόγου καθ. Γιώργος Κοκκινάκης. Αν και το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί, ο Δήμος δεν έχει υλοποιήσει την τυπική διαδικασία για να εκταμιεύσει ο Σύλλογος το ποσό.

Σημαντική ήταν η βοήθεια εθελοντών και υποστηρικτών του Συλλόγου, οι οποίοι κατασκεύασαν ή δώρισαν τα αντικείμενα.

Ο χώρος (πρώην ARENA) ξύπνησε όμορφες μνήμες στη γενιά των 40άρηδων, με τη -σημαντική- συμβολή γνωστών πατρινών djs οι οποίοι ανέλαβαν τις μουσικές επιλογές για όλο το τριήμερο.

Επίσης, το τριήμερο παζάρι πλαισίωσαν παράλληλες εκδηλώσεις από την Εικονική Εταιρεία Κατασκευής και Εμπορίας Ηλιακών Παιχνιδιών, SunStruck. Την εταιρεία έχει ιδρύσει ομάδα μαθητών του Αρσακείου Λυκείου Πατρών, η οποία διοργάνωσε το διαγωνισμό SOLARIS για παιδιά έως 14 ετών με έπαθλο ένα Tablet. Επιπλέον, η συγκεκριμένη ομάδα έκανε επίδειξη των δύο ρομπότ-βοηθών-πωλήσεων που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν οι μαθητές του Ομίλου Ρομποτικής του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου, και διέθεσε προς πώληση το ηλιακό της συναρμολογούμενο αυτοκίνητο με μοτέρ και φωτοβολταϊκό.

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...