Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ληστεία στα νοικοκυριά χωρίς έλεος, 56 σπίτια την ημέρα «βγάζει» το Δημόσιο [video]


Video με σχετικές δηλώσεις του ΓΓ  του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκου Νικολόπουλου Σε ένα ανελέητο κυνήγι κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μισθούς, ενοίκια, κοινοτικές επιδοτήσεις και ταμεία επιχειρήσεων έχει επιδοθεί ο Υπουργός Οικονομικών μέσω της εφορίας από την αρχή του χρόνου εις βάρος χιλιάδων φορολογούμενων, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.


Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου -- Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους σοκάρουν.


Οι κατασχέσεις αφορούν σε 81.853 φορολογούμενους, ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, ανήλθαν σε 48.589. δηλαδή έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ορισμένοι κυβερνητικοί βουλευτές επισημαίνουν, πως με τις κινήσεις του ο κ. Κ. Χατζηδάκης εμφανίζεται να στοχοποιεί «μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων» και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να πληγούν ακόμα περισσότερο τα ασθενέστερα στρώματα.

Και αυτό διότι όπως γραπτώς και προφορικώς επισημαίνουν, συνεχώς κάνει λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης για διασφάλιση της πρώτης κατοικίας των φτωχών από τις τράπεζες αλλά ουδείς λόγος για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς από το Κράτος!

Επειδή όμως η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου είναι πλέον πολύ κοντά και ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για τη μη άρση του καθεστώτος της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Για το λόγο αυτό ζητείται από το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος να παραδοθεί οποιαδήποτε επίσημη αλληλογραφία μεταξύ της κυβέρνησης και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Επειδή όπως έγινε γνωστό, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας θα προχωρήσει σε.. προληπτικές κατασχέσεις χρημάτων --που καλείται να καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών και άλλα υπουργεία σε νομικά και φυσικά πρόσωπα μέσω διαφόρων μορφών (επιστροφή φόρου, αγροτική επιδότηση) -- για χρέη των τελευταίων, τα οποία έχουν μεν βεβαιωθεί αλλά δεν έχουν λήξει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...