Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Κατάκολο: Έκλεισε η χρονιά στην κρουαζιέρα με σημαντική πτώση

Έκλεισε η χρονιά για την κρουαζιέρα στο Κατάκολο με την άφιξη και του τελευταίου προγραμματισμένου κρουαζιερόπλοιου με το όνομα Oriana. Το τελευταίο πλοίο μετέφερε 1793 επιβάτες και διαμόρφωσε το συνολικό άθροισμα της επιβατικής κίνησης λίγο πιο κάτω από τις 750.000 επιβάτες για το 2012. 

Η χρονιά συνολικά έκλεισε με 338 αφίξεις, παρουσιάζοντας πτώση συγκριτικά με πέρυσι της τάξης του 21,2%, ενώ ο τελικός αριθμός των επιβατών έφτασε τις 748.968, έναντι 819.943 πέρυσι με τη μείωση να διαμορφώνεται τελικά στο 8,65%.

Μιλώντας για το θέμα ο  πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Δημήτρης Αποστολόπουλος, τόνισε πως πλέον οι εταιρίες αλλάζουν τα πλοία τους και φέρνουν στην περιοχή άλλα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα.

«Έτσι ισορροπείται η μείωση του αριθμού των πλοίων με αυτά που μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες» σχολίασε ο κ. Αποστολόπουλος. Για τη νέα χρονιά τόνισε πως η κίνηση θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν νέες προοπτικές και ενδιαφέρον για την περιοχή από τις ναυτιλιακές εταιρίες, που πλέον ετοιμάζουν και νέα δρομολόγια κρουαζιέρας που περιλαμβάνουν το Κατάκολο, με προορισμό όχι μόνο την ανατολική Μεσόγειο, αλλά την Αδριατική και το νότιο Ιόνιο.

Ως ευχάριστη έφτασε στο Λιμενικό Ταμείο του Κατακόλου, η είδηση ότι εκταμιεύονται χρήματα για τις μελέτες που έχουν υλοποιηθεί για το λιμάνι, ύψους 150.000 ευρώ.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χατζηδάκη.

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...