Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Προφυλακίστηκε 31χρονος για παράνομη διακίνηση 23 μεταναστών

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πατρών ο 31χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί στην ακτή Γιαννισκάρι Αχαΐας, για την μεταφορά 23 μεταναστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα τρίχρονο αγόρι. Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμη άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία.


Ειδικότερα, στις 4 Ιανουαρίου αστυνομικοί του τμήματος Κάτω Αχαΐας εντόπισαν στην παραλία της Καλόγριας 12 υπηκόους Αφγανιστάν και 11 υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα, με φορτηγό αυτοκίνητο, προκειμένου επιβιβαστούν σε σκάφος και να μεταβούν στην Ιταλία.


Από την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι διακινητές των 23 μεταναστών ήταν τρεις άνδρες, οι οποίοι δύο ημέρες νωρίτερα είχαν μεταβεί στην παραλιακή περιοχή της δυτικής Αχαΐας όπου είχαν εντοπίσει σκάφος, μήκους εννέα μέτρων, το όποιο θα χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των μεταναστών.

Έτσι στις 4 Ιανουαρίου, ο 31χρονος αφαίρεσε το σκάφος το οποίο ανήκε σε μία 32χρονη.

Όμως, λίγη ώρα μετά την κλοπή, το σκάφος ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και ο δράστης αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Προηγουμένως είχε προλάβει να ειδοποιήσει τους δύο συνεργούς του, οι οποίοι πρόλαβαν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, τόσο ο 31χρονος όσο και τα δύο άλλα άτομα που αναζητούνται, να αποτελούν μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που μεταφέρει αλλοδαπούς από την Αττική σε παραλιακές περιοχές της δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας, με σκοπό να τους προωθήσει στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...