Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η πορεία των έργων στον Δήμο Πηνειού

Αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στον Δήμο Πηνειού μέσω του ΕΣΠΑ, ύψους πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και τον Δήμαρχο Αλέξη Καστρινό.


Αρχικά, ο Περιφερειάρχης μετέβη στο Δημαρχείο Πηνειού, όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των έργων που υλοποιούνται στην περιοχή, στην οποία συμμετείχαν αντιδήμαρχοι και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου, ενώ ενημέρωσε και για τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου που εγκρίθηκαν και αναμένεται να συμβασιοποιηθούν για να ξεκινήσουν άμεσα. 


Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας μαζί με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τόσο το νεοανεγειρόμενο Νηπιαγωγείο Βαρθολομιού όσο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης.

«Όλα αυτά τα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφορούν μια δέσμη στοχευμένων παρεμβάσεων στην περιοχή που αναπτύσσονται σε συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Πηνειού» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «στόχος μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης της αιρετής Περιφέρειας, ήταν και είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους διαθέσιμους πόρους. Δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε ένα ευρώ και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Τα έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Πηνειού είναι: Ολοκληρωμένης παρέμβασης τοπικής ανάπτυξης στη Γαστούνη (προϋπολογισμού 1.249.719,69 ευρώ), την εγκατάσταση σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών στον Δήμο (προϋπολογισμού 387.450,00 ευρώ), την αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Γαστούνης και Βαρθολομιού Δήμου Πηνειού (προϋπολογισμού 576.000,00 ευρώ), την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αμιάντου Δ. Βαρθολομιού (προϋπολογισμού 816.514,00 ευρώ), την κατασκευή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαστούνης (προϋπολογισμού 735.661,75 ευρώ), την κατασκευή του 1ου Νηπιαγωγείου Βαρθολομιού (προϋπολογισμού 662.000,00 ευρώ) και τις κτιριακές εργασίες στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Γαστούνης(προϋπολογισμού 216.655,03 ευρώ).

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, εγκρίθηκαν και αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από πιστώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Πηνειού τα έργα: Επισκευή οδικού δικτύου και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης με πολυαιθυλένιο του πρώην δήμου Τραγανού, προϋπολογισμού 305.000 ευρώ, Βελτίωση τμήματος δρόμου προς Θίνες Παλαιοχωρίου, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ και Αγροτική οδοποιία – τεχνικά Δήμου Βαρθολομιού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ολύμπια Σταρ 1

Στο μεταξύ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και συναντήθηκε με τους κυρίους Μπίλια Διονύση και Παναγιώτη, ιδιοκτήτες της εταιρίας Ολύμπια Σταρ 1, που έχει ως έδρα τη Γαστούνη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ασχολείται με τις εξαγωγές φρούτων.

Πρόκειται για μία εταιρία που λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια στον κλάδο του εμπορίου, της συσκευασίας, της τυποποίησης και της εξαγωγής φρέσκων φρούτων και η οποία κάνει νέα επέκταση με ίδια κεφάλαια. Εξάγει μεγάλες ποσότητες σε πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φράουλες και καρπούζια σε όλα τα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα σε: Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ιταλία, Αυστρία, Ουκρανία, Τσεχία και Ουγγαρία.

«Η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί ένα παράδειγμα καλής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας και ουσιαστικά αποδεικνύει πως ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει τη λύση για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της χώρας, για αυτό και είναι μία προσπάθεια που στηρίζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...