Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Πορεία αλληλεγγύης στους πέντε διωκόμενους μετά την εκκένωση του Μαραγκοπουλείου


Στο Παράρτημα στην οδό Κορίνθου κατέληξε η πορεία που έκαναν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πέντε διωκόμενους μετά την εκκένωση του Μαραγκοπούλειου.


Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το χώρο του Παραρτήματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, της Αστυνομίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφων.

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, το σύνθημα των συγκεντωμένων με αναφορά στην 17Ν: "Όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα".
Στο χώρο παραμένουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ η οδός Κορίνθου άνοιξε πριν από λίγο και δόθηκε στην κυκλοφορία.

Την πορεία έκαναν περίπου 150 άτομα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία συγκεντρώθηκαν έξω από το Παράρτημα. Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι, έκλεισαν την οδό Κορίνθου στη διασταύρωση με την Κολοκοτρώνη, τοποθετώντας έναν κάδο απορριμμάτων κάθετα στο δρόμο.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία για να συμπαρασταθούν στα πέντε άτομα που είχαν συλληφθεί μετά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου του Μαραγκοπουλείου Ιδρύματος στην οδό Γούναρη από την ΕΛ.ΑΣ.

 

Σύμφωνα με το PatrasTimes, αύριο στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο Πατρών έτσι ώστε να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πέντε διωκόμενους, κατά τη διάρκεια του εκδίκασης της υπόθεσής τους η οποία και είχε λάβει αναβολή για αύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

Η αστυνομική επέμβαση στα τρία κτίρια, στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου, στο Μαραγκοπούλειο και στην κατάληψη του ΤΕΙ Πατρών είχε γίνει τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου 2013.

Στο κτίριο του Μαραγκοπουλείου επί της οδού Γούναρη τα πέντε άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο -τρεις άνδρες και δυο γυναίκες-, βρίσκονταν στο εσωτερικό και στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την σύλληψη ανέβηκαν κυριολεκτικά στα κεραμίδια , καθώς κατευθύνθηκαν στην ταράτσα του προκειμένου να μην τους προσεγγίσουν οι αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...