Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Ο 17χρονος κλέφτης... αγκάλιαζε τα θύματά του! Έκανε πάνω από 90 κλοπές!

Συνελήφθη προχθές στην Πάτρα, o 17χρονος Έλληνας, τον οποίον αναζητούσαν οι αστυνομικές αρχές με δύο εντάλματα βίαιης προσαγωγής του Α’ Ανακριτή Πατρών.


Σε βάρος του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη μιας ακόμα ληστείας και τεσσάρων κλοπών, τις οποίες φέρεται να έκανε μαζί με δύο συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.


Ειδικότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους εντόπισαν τον 17χρονο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα στην Πάτρα και τον συνέλαβαν.

Για τον εντοπισμό του δράστη είχε συστηθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, καθότι το τελευταίο δίμηνο, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, είχε ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σΕ μία ληστεία και τέσσερις κλοπές.

Όλες οι περιπτώσεις αφορούν αφαίρεση χρημάτων από ηλικιωμένους πεζούς με συγκεκριμένη μεθοδολογία και διαπράχθηκαν οι τρεις σε περιοχές του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα και από μία στο Δασύλλιο και στην Αγυιά.

Η αγκαλιά δεν γινόταν από αγάπη

Ως τρόπο δράσης, οι δράστες επέλεγαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, να αγκαλιάζουν δηλαδή, κυρίως ανυποψίαστους ηλικιωμένους άνδρες στο δρόμο, αφαιρώντας τους με αιφνιδιαστικές κινήσεις τα χρήματα από τις τσέπες τους.

Ο 17χρονος ήταν μέλος δομημένης εγκληματικής ομάδας, που είχε εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών τον προπερασμένο Νοέμβριο, αποτελούμενη από 11 Έλληνες, οι οποίοι είχαν διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια περισσότερες από 70 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων (σε σπίτια, οχήματα, καταστήματα και άτομα) στην Πάτρα,
ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνούσε τις 225.000 ευρώ!

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του 17χρονου συνολικά σε 97 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών τις οποίες έκανε είτε μόνος του είτε από κοινού με συνεργούς του, από τον Οκτώβριο 2010 έως σήμερα, ενώ σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τις Δικαστικές Αρχές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...