Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πύργος: ''Χάνει'' το σπίτι του για χρέος 6.000€ - Απέκλεισαν το ειρηνοδικείο για να μπλοκάρουν τον πλειστηριασμό!

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ένας εργολάβος που δεν αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα - Πλέον δίνει μάχη για να σώσει την πρώτη του κατοικία...


Στο Ειρηνοδικείο Πύργου, παίχτηκε χθες το απόγευμα (29-01-2014) ακόμα ένα δράμα. Μια οικογένεια που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχε σπίτι, δουλειά και μια συνηθισμένη καθημερινότητα που μπορούσε να ζει αξιοπρεπώς και να καλύπτει τις υποχρεώσεις της, κοντεύει να βρεθεί στο δρόμο, αφού για ένα χρέος δανείου που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει λόγω ανεργίας και οικονομικών δυσχερειών, χάνει το σπίτι της.


Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας τους, γίνεται για οφειλή 6.000 ευρώ! Η οικογένεια του κ. Νίκου Τρίμη, που υποστηρίζει πως δεν ενημερώθηκαν καν από δικαστικό κλητήρα για την κατάσχεση και το διάβασαν σε τοπική εφημερίδα, ζήτησαν την συνδρομή και υποστήριξη του Κινήματος ενάντια στο Μνημόνιο, μήπως και με την οργανωμένη αντίδραση καταφέρουν να σώσουν το σπίτι τους.

Έτσι, χθες το απόγευμα στις 4, την ώρα που επρόκειτο να γίνει ο πλειστηριασμός, το Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο κατάφερε με το κάλεσμά του να συγκεντρώσει αρκετό κόσμο και όλοι μαζί να αποκλείσουν την είσοδο του Ειρηνοδικείου για να παρεμποδίσουν την διαδικασία. Και το κατάφεραν!

Ο πλειστηριασμός τελικώς δεν έγινε, η συμβολαιογράφος που τον είχε αναλάβει ήρθε, ωστόσο δεν εμφανίστηκε κανένας πλειοδότης, προφανώς γιατί γνώριζαν ότι υπήρξε κινητοποίηση. Ο αποκλεισμός ήταν ειρηνικός, δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο, αλλά παρ΄όλα αυτά κλήθηκε από κάποιους η Αστυνομία.

Το ξέσπασμα του ιδιοκτήτη Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που επρόκειτο να βγει στον πλειστηριασμό κ. Νίκος Τρίμης που ήταν εργολάβος- κατασκευαστής, μιλώντας για το πώς έφτασε ως εδώ τόνισε ότι για όλα φταίει η ανεργία. «Είχαμε πάρει το 2007 κάποιο δάνειο επαγγελματικό και αρχικά, μέχρι το 2009 που είχαμε δουλειά, πριν μας διαλύσει οικονομικά η κρίση, το πληρώναμε κανονικά και είχε μείνει ένα υπόλοιπο περίπου 6.000 ευρώ...

Από τότε, επειδή οι βασικές μας υποχρεώσεις ήταν πολλές, σταματήσαμε να πληρώνουμε τις δόσεις, όχι γιατί δεν θέλαμε, αλλά γιατί δεν μπορούσαμε. Δεν παραγνωρίζουμε την υποχρέωσή μας αυτή, ούτε αρνούμαστε να το αποπληρώσουμε, όταν θα έχουμε δουλειά θα το κάνουμε. Είμαστε άνεργοι στην οικογένεια, τρία χρόνια, στις 18 Απριλίου κλείνουμε χωρίς δουλειά, οπότε καταλαβαίνετε! Εγώ ήμουνα εργολάβος- κατασκευαστής, αλλά δουλειά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα''! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...