Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Πάτρα: 603 κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου καταγγέλλουν διαφθορά και άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Σε κείμενο κρατουμένων των φυλακών Πάτρας - το κείμενο συνυπέγραψαν 603 εκ των κρατουμένων- προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης γίνεται λόγος για διαφθορά και άθλιες συνθήκες... διαβίωσης. Αναφέρει συγκκεριμένα η καταγγελία:


"Στις φυλακές της Πάτρας για άλλη μια φορά αντικρίζουμε το αδιάφορο και απάνθρωπο πρόσωπο του κράτους. Τη στιγμή που η θερμοκρασία έχει πέσει στους 6-7 βαθμούς Κελσίου η υπηρεσία εξακολουθεί να αδιαφορεί και δεν ανάβουν τη θέρμανση ούτε για ένα λεπτό. Παράλληλα το ζεστό νερό θεωρείται προνόμιο και μας χορηγείται για ένα μισάωρο.

Επίσης το μόνιμο πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού συνεχίζεται δίχως καμία απάντηση σε προηγούμενη διαμαρτυρία μας. Εάν σε κάποιον κρατούμενο προκύψει πρόβλημα με την υγεία του τότε η τύχη του εξαρτάται καθαρά από τη τύχη και την πιθανότητα να υπάρχει κάποιος γιατρός στη φυλακή. Αυτές οι συνθήκες κράτησης καμία σχέση δεν έχουν με τον υποτιθέμενο σωφρονισμό αλλά ξεκάθαρα με την εκδικητική τιμωρία.

Ακόμα και οι άδειες που ήταν μια χαραμάδα ελευθερίας στα κλειστά τείχη της φυλακής σφραγίστηκε. Οι άδειες κόβονται με το πρόσχημα της μη ύπαρξης εχεγγυότητας την ίδια στιγμή που οι κρατούμενοι στις αιτήσεις τους δίνουν όλα τα εχέγγυα που θέτει ο σωφρονιστικός κανονισμός (...)

Διεκδικούμε λύσεις ΑΜΕΣΑ(...)

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Στο κείμενό τους οι κρατούμενοι κάνουν λόγο για διαφθορά που σχετίζεται με την τροφοδοσία αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα και κατηγορούν συγκεκριμένα πρόσωπα που σχετίζονται με τις φυλακές δημοσιοποιώντας τα ονοματεπώνυμά τους για διαφθορά και αδικία.

xespao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...