Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πάνω από 1,4 τόνοι κάνναβης εντοπίστηκαν σε φορτηγό στη Ναυπακτία

Πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης κάνναβης κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, οι οποίοι προχώρησαν μετά τα μεσάνυχτα στo 233ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου στη σύλληψη ενός 43χρονου Αλβανού και ενός 45χρονου Ελληνα, οι οποίοι συμμετείχαν στην εισαγωγή και εμπορία μεγάλης ποσότητας κάνναβης.


Αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους: ένας αλλοδαπός και ένας 51χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, κατασχέθηκαν πάνω από 1,4 τόνοι κάνναβης που μετέφεραν τα μέλη του κυκλώματος με σκοπό να τα πουλήσουν.

Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε φορτηγό, ο αλλοδαπός οδηγός του οποίου στη θέα των αστυνομικών άλλαξε πορεία και, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο σε αγρόκτημα στην περιοχή της Μακύνειας Ναυπακτίας και τράπηκε σε φυγή.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε 1.067 δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους ενός τόνου και 416,2 κιλών.

Για την μεταφορά των ναρκωτικών είχαν ληφθεί από τα μέλη του κυκλώματος αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και ασφάλειας και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν και άλλα δύο αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες και ένας 51χρονος ημεδαπός που αναζητείται, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2013, οι υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου έχουν συλλάβει 367 άτομα σε 267 υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί οκτώ τόνοι και 376 περίπου κιλά κάνναβης, ένα κιλό και 770 περίπου γραμμάρια ηρωίνης, 262 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και 39 οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...