Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Στηρίζει ο Κουβέλης για το θαλάσσιο μέτωπο

Να τηρηθεί η συμφωνία που έχει γίνει για την παραχώρηση των 3.500 μέτρων του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο της Πάτρας, ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης κατά την επίσκεψη του στην πόλη μας.

Σημείωσε πως τόσο το θέμα του θαλασσίου μετώπου όσο και του ενδεχόμενους απένταξης του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» από το ΕΣΠΑ τα έχει θέσει με ερωτήσεις του στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.

Σε συνέντευξή του έδωσε έμφαση στην οικονομική κατάσταση της χώρας λέγοντας πως αν δεν υπάρξει κούρεμα του χρέους αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, και σημείωσε πως «η Κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει το τέλος της μνημονιακής λιτότητας, γιατί η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και να εφαρμοστεί ένα διαφορετικό πρόγραμμα που θα φέρει την πραγματική ανάπτυξη. Οταν μιλούμε για ανάπτυξη, εννοούμε πως αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απασχόληση, ώστε να μειωθεί η ανεργία, που επίσημα είναι πάνω από 27% , ανεπίσημα ξεπερνά το 30%, και με τις δικές μας μετρήσεις θα φθάσει το 34,2% το 2014».

Σημείωσε πως οι πολίτες τάσσονται κατά των μεταρρυθμίσεων γιατί τις θεωρούν αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής και είπε ότι είναι άμεση ανάγκη να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Υπερασπίστηκε την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην Κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2012, τονίζοντας πως ήταν πράξη ευθύνης, αλλά εξίσου επιβεβλημένη ήταν και η αποχώρηση από αυτήν όταν διαπιστώθηκε πως δεν τηρούνταν τα συμφωνηθέντα, υπήρχαν συνεχείς αιφνιδιασμοί από την πλευρά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Χαρακτήρισε «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» το κλείσιμο της ΕΡΤ, που έγινε παρά τα όσα είχαν συζητήσει την προηγούμενη ημέρα με τον Πρωθυπουργό, και είπε πως μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ υπήρξε μια στροφή της συγκυβέρνησης σε συντηρητική κατεύθυνση.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του, σχολιάζοντας ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, είπε πως δείχνουν σταθερή ανοδική πορεία της ΔΗΜΑΡ, τις χαρακτήρισε απλό εργαλείο δουλειάς και όχι αξιολόγησης των πραγμάτων.

Εξάλλου, όταν ρωτήθηκε για το εάν θα συμμετείχε εκ νέου σε μια κυβέρνηση μετά από εθνικές εκλογές, είπε: «Εμείς θέλουμε να είμαστε κυβερνώσα Αριστερά, όμως υπό προϋποθέσεις και όχι στη στείρα αντιπολίτευση. Είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι στα έδρανα της αντιπολίτευσης και να ασκείς εύκολη κριτική υποσχόμενος τα πάντα σε όλους. Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε πραγματικά στον τόπο μας και παίρνουμε αποφάσεις στα δύσκολα».

Γωγώ Καραλή/pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...