Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: Βρήκαν 13 τόνους παράνομα υλοτομημένης ξυλείας

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης κατηγορείται για παράνομη υλοτομία και σε βάρος  του επιβλήθηκε πρόστιμο που αντιστοιχεί  στο πενταπλάσιο της εμπορικής  αξίας της ξυλείας που κατασχέθηκε

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 13 ολόκληρους τόνους  ζύγιζε η παράνομα υλοτομημένη ξυλεία που εντόπισαν οι άνδρες του  Δασαρχείου Πύργου στην αποθήκη που  ανήκει σε έναν έμπορο καυσόξυλων! Έτσι, αντί να κερδίσει χρήματα καταστρέφοντας το περιβάλλον, θα βρεθεί ζημιωμένος και  μάλιστα πολύ!

Οι δασικοί υπάλληλοι είχαν  δεχθεί πληροφορίες για το σημείο όπου κατέληξαν οι βελανιδιές που  είχαν κοπεί παράνομα από το δάσος  στην περιοχή της Φολόης και έκαναν αιφνιδιαστική επιχείρηση στην αποθήκη στην περιοχή Κούμανι. Πράγματι, την βρήκαν ασφυκτικά γεμάτη από κορμούς δρυός που έχει κοπεί στο κατάλληλο μέγεθος για καυσόξυλα, έτοιμα να προωθηθούν προς πώληση.

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης κατηγορείται για παράνομη υλοτομία και σε βάρος  του επιβλήθηκε πρόστιμο που αντιστοιχεί  στο πενταπλάσιο της εμπορικής  αξίας της ξυλείας που κατασχέθηκε! Οι έλεγχοι στην περιοχή συνεχίζονται καθημερινά από το Δασαρχείο Πύργου, για να αποφευχθούν νέα φαινόμενα  λαθροϋλοτομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...