Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ξενώνας για τους εργάτες φράουλας το Γηροκομείο Βάρδας


Λύση από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας σε συνεννόηση με επιχειρηματία. Υπογράφηκε χθες στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας η συμφωνία μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας και του κ. Μιχάλη Ροδόπουλου, επιχειρηματία Πατρών για την μετατροπή του Ιδρύματος – Γηροκομείου Βάρδας ως Ξενώνος φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών, νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα.

Με τον τρόπον αυτό λύνεται ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα, η απαράδεκτη παραμονή σε νάϋλον των αλλοδαπών εργατών της φράουλας και συγχρόνως λύεται και το επείγον και επίκαιρο πρόβλημα των καλλιεργητών φράουλας στην περιοχή, που αυτές τις ημέρες απασχολεί έντονα την Ηλεία και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ως γνωστόν το Ίδρυμα δεν λειτουργούσε από τον Ιούλιο του 2012, λόγω της οικονομικής κρίσεως και των μεγάλων και από ετών οφειλών των Οργανισμών ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΕΟΠΥΥ στο Ίδρυμα.

Με την παραπάνω συμφωνία η Ιερά Μητρόπολις συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά στην τοπική μας κοινωνία και λύει ένα μεγάλο κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα. Συγχρόνως δε ουσιαστικά συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τον πολιτισμό του τόπου μας.



lialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...