Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Οργή και λιποθυμίες στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας (Βίντεο και φωτογραφίες)

 

Οι θεατές έμειναν για δύο ώρες χωρίς νερό στο αρχαίο στάδιο, κάτω από τον καυτό ήλιο, με αποτέλεσμα κάποιοι να λιποθυμήσουν


Αυτό που συνέβη το πρωί της Κυριακής στο αρχαίο στάδιο δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά των τελετών αφής φλόγας για τις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αστυνομικοί στη μια και μοναδική πύλη εισόδου στο αρχαίο στάδιο, απαγόρευσαν στους θεατές να πάρουν μαζί τους νερό και τροφή, έπειτα από έλεγχο που τους έκαναν και σημειώθηκαν αρκετά περιστατικά λιποθυμίας ανάμεσα στο πλήθος. Έκρηξη οργής από τους πολίτες που επέλεξαν να βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία και να θαυμάσουν την τελετή αφής.


Τα μέτρα της αστυνομίας ήταν πρωτοφανή. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια κινητοποίηση της Αστυνομίας για τελετή Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όπου μέχρι και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε στην περιοχή, ενώ αστυνομικοί ήταν ακροβολισμένοι σε διάφορά σημεία.

Όμως αυτό που φάνηκε εξαιρετικά υπερβολικό ήταν η απαγόρευση στους πολίτες που παρακολούθησαν την τελετή, να πάρουν μαζί τους στο χώρο νερό και τροφή. Περίπου ένα δίωρο μέσα στον καυτό ήλιο, περίπου 1500 με 2000 πολίτες δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν με τίποτα τη μεγάλη ζέστη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εφτά άτομα λιποθύμησαν και ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Ο φωτογραφικός φακός του ilialive κατέγραψε τις προσπάθειες των διασωστών του Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ καθώς και γιατρού, να επαναφέρουν έναν ηλικιωμένο που έχασε τις αισθήσεις του.

Στο τέλος της τελετής μάλιστα, ο χώρος θύμιζε χωματερή από τα μπουκάλια με το νερό και τα τρόφιμα που είχαν μαζί τους οι πολίτες και αναγκάστηκαν από τους αστυνομικούς να τα αφήσουν έξω από το στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...