Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Πάτρα, Αίγιο και Μεσολόγγι: 30 κατηγορούμενοι για κύκλωμα ναρκωτικών

Περισσότερα από 30 άτομα περιλαμβάνει η ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για τη δράση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι φερόμενοι από τις αρχές ως αρχηγοί του κυκλώματος, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές, αλλά και ακόμη δύο κρατούμενοι.

Οπως ανακοινώθηκε χθες από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε Πάτρα, Αίγιο και Μεσολόγγι, με τη συμμετοχή τουλάχιστον εξήντα αστυνομικών, συνελήφθησαν δέκα άτομα, πέντε Ελληνες και πέντε Αλβανοί, ηλικίας από 22 έως 57 ετών. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ακόμη είκοσι, που αναζητούνται από τις αρχές για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης, κατοχής και χρήσης ναρκωτικών, και της παράβασης της νομοθεσίας περί ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Χρειάστηκαν περίπου πέντε μήνες ερευνών για να ταυτοποιηθεί η εμπλοκή των μελών του κυκλώματος και να διαπιστωθεί ο τρόπος δράσης του, που εκτιμάται σε τουλάχιστον ένα χρόνο και αφορά την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης από την Αλβανία, και τη διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής από τις εφόδους της Αστυνομίας σε 16 κατοικίες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, κατασχέθηκαν 800 γραμμάρια κάνναβη σε διάφορες συσκευασίες, ένα κιλό αφορολόγητος καπνός, 143 γραμμάρια άγνωστη χημική σύνθεση, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 32 κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...