Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Καϊάφας: O «κοιμώμενος γίγαντας» της ανάπτυξης!

Το 1ο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιαματικών Λουτρών πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα πρόκειται ουσιαστικά για τη πρώτη προσπάθεια συνεννόησης και συντονισμού των δήμων της χώρας που διαθέτουν ιαματικές πηγές την ανάπτυξη αξιοποίηση και ανάδειξη τους αλλά και την προώθηση τους ως κομμάτι του τουριστικού προιόντος μέσω του ΕΟΤ όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια. Στο συνέδριο συμμετείχαν ο δήμαρχος Ζαχάρως Γιώργος Μπάμης με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Λαμπρόπουλο όπου παρουσίασαν τις δυνατότητες ανάπτυξης των Λουτρών Καιάφα. 

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι η Λουτροπηγή Καιάφα είναι ένας « κοιμώμενος γίγαντας» που εάν «ξυπνήσει» θα δώσει μεγάλη τόνωση στην οικονομία όχι μόνο της νότιας Ηλείας αλλά σε ολόκληρο το νομό. «Ατμομηχανή», η οποία για πολλά χρόνια ήταν ανενεργή, χαρακτήρισε τις ιαματικές πηγές της χώρας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας Παναγιώτης Ζαφειρίου επισημαίνοντας την ανάγκη να ξεκινήσει η ανάπτυξή τους και να ενεργοποιηθούν.

Υποστήριξε ακόμη ότι η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και των λουτροπόλεων θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Ανέφερε ότι η Ελλάδα διαθέτει περίπου 102 ιαματικές πηγές, που είναι διασκορπισμένες σε 56 δήμους της χώρας. Από αυτές έχουν πιστοποιηθεί 20 πηγές και αναμένεται ο αριθμός τους να υπερβεί τις 40 μέχρι τέλος του χρόνου. Στον θερμαλισμό διακινούνται 13 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ωστόσο η Ελλάδα αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από χώρες του εξωτερικού, οι οποίες έχουν υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, όπως Ιταλία, Γαλλία, Τσεχία, Γερμανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Πηγή: patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...