Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αρχ. Ολυμπία: Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα δημοτικών κοινόχρηστων ποδηλάτων

Το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης της Αρχαίας  Ολυμπίας για τις διαδρομές τους, θα παρουσιάσει απόψε στις 8.30 μ.μ. ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε μία  εκδήλωση - ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του δημαρχείου της πόλης. 

Αμέσως μετά την παρουσίαση του προγράμματος από τους υπευθύνους του δήμου και την εταιρεία Cyclopolis για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της πόλης να κάνουν χρήση των ποδηλάτων, θα ακολουθήσει μία ποδηλατική βόλτα (free-ride) με ελεύθερη συμμετοχή και με την συνεργασία των ποδηλατικών συλλόγων των πόλεων της Αρχαίας Ολυμπίας και του Πύργου.

Όσοι συμμετέχουν στην ποδηλατική αυτή  βραδιά θα αποκτήσουν και το δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση ενός ποδηλάτου. Το αυτοματοποιημένο σύστημα και τα  εξήντα ποδήλατα βρίσκονται τοποθετημένα ήδη στους τέσσερις σταθμούς στο δημαρχείο της πόλης, στον σιδηροδρομικό σταθμό, στην περιοχή του Δρούβα και στην ΔΟΑ και είναι στην διάθεση των επισκεπτών και των κατοίκων της πόλης για χρήση ως ενός εναλλακτικού και οικολογικού μέσου μεταφοράς στην περιοχή.

Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια του δήμου για την προβολή του τόπου και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, ώστε να συνδυαστεί ο πολιτισμός με την πράσινη ανάπτυξη. Η όλη δράση υλοποιήθηκε αξιοποιώντας το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου.

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...