Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πάτρα: Στο Υπουργείο Υγείας ο πατέρας της τετραπληγικής Μαρίας μαζί με την κόρη του


Προχωρά σε νέα απεργία πείνας

Ο Πατρινός Νίκος Πουλκουρτζής φτάνει σε λίγο έξω από το Υπουργείο Υγείας, όπου θα ξεκινήσει απεργία πείνας μαζί με την κόρη του Μαρία αυτή τη φορά, καθώς συνεχίζεται ο Γολγοθάς για την οικογένεια του βιοπαλαιστή και την κόρη τουςη οποία κτυπημένη από μια σπάνια ασθένεια βρίσκεται καθηλωμένη εδώ και χρόνια στο κρεβάτι του πόνου.

Παρά την προ μηνός απεργία πείνας του πατέρα έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας και το δημόσιο αίτημα του για χορήγηση ένεσης ευθανασίας στην κόρη του, προκειμένου το Κράτος να… γλυτώσει τα έξοδα νοσηλείας της, λύση στο πρόβλημα ακόμα δεν έχει δοθεί!

Την ίδια ώρα, το υδροκέφαλο τέρας της γραφειοκρατίας, αποδεικνύεται πραγματικά εφτάψυχο. Και αυτό διότι, παρά την ρητή εντολή του ΕΟΠΥΥ προς το ΙΚΑ Πάτρας, για την χορήγηση αναλώσιμου υλικού για την ασφαλισμένη Μαρία Πουλκουρτζή, αυτή δεν εφαρμόζεται από το τοπικό παράρτημα του Ιδρύματος!

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ, ο πρώην πρόεδρος κ. Παπαγεωργόπουλος δίνει ρητή εντολή στη διεύθυνση του εδώ παραρτήματος του ΙΚΑ, να χορηγήσει το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για τη νοσηλεία της Μαρίας Πουλκουρτζή, που δε χορηγείται σύμφωνα με τον ΕΚΠΥΥ μέσω παροχών και λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση - εντολή του διοικητή του ΕΟΠΠΥ, «θα πρέπει να χορηγήσετε στην ασφαλισμένη το απαιτούμενο υλικό από τα είδη που έχετε στη διαχείριση της Μονάδας σας και προορίζονται για τις ανάγκες λειτουργίας του τμήματος ενεσοθεραπείας».

Αν και η απόφαση έχει ημερομηνία έκδοσης 3 Ιουνίου 2013, εν τούτοις έως σήμερα δεν έχει εκτελεστεί από το ΙΚΑ Πάτρας, λόγω γραφειοκρατικών προσκομμάτων!

Για να μπορέσει να πάρει ο κ. Πουλκουρτζής τα υλικά πρέπει να στείλουν από τον ΕΟΠΥΥ κάποιους κωδικούς, τους οποίους όμως δεν έχουν στείλει ακόμα.

patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...