Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Στην Πάτρα… «ο παλιός είναι αλλιώς» !


Με χρώματα, ήχους και  εικόνες από  την καλοκαιρινή Πάτρα θα πλημμυρίσει η εκπομπή "Ο παλιός είναι αλλιώς"  της Έλντας Πανοπούλου, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Zougla GR, που αναμεταδίδεται   και από το Super B .

 Για τρεις μέρες, το πολυπληθές συνεργείο της εκπομπής, με επί κεφαλής τον σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ , τις αρχισυντάκτριες Φωτεινή Μπαρμπίτσα και Μαίρη Αυγερινοπούλου αλλά και με ξεχωριστούς καλεσμένους καλλιτέχνες τον Κωνσταντίνο Αργυρό ,τον Χρήστο Χολίδη και την Μαρία Ιακώβου , εγκαταστάθηκε στην Πάτρα όπου, με ξεναγό τη Νατάσα Ράγιου, κατέγραψε το σφυγμό της πόλης, περιηγήθηκε  σε πολλά μέρη της  αιχμαλωτίζοντας στον τηλεοπτικό φακό  μερικές από τις ωραιότερες γωνιές της ενώ αναδείχτηκαν πρόσωπα και θέματα  άρρηκτα δεμένα με την Πάτρα, όπως ο Άγιος Ανδρέας, η Γέφυρα,  το ΔΗΠΕΘΕ, το Καρναβαλικό Εργαστήρι κ.α

Η Νατάσα ξενάγησε την Έλντα( η οποία έχει παλιούς δεσμούς με την αχαϊκή πρωτεύουσα) στο κέντρο της πόλης , στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στην Αγίου Νικόλαου, στην πλατεία Γεωργίου, στις σκάλες Γιογκαράκη,   καταγράφοντας εικόνες από τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια και το ιδιαίτερο χρώμα  της Πάτρας.

Το πρώτο μέρος της εκπομπής  θα παρουσιαστεί από το Super B, αυτή την  Παρασκευή, 28 Ιουνίου στις δέκα το βράδυ  και περιλαμβάνει:


-Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ Χρυσόστομο, με μια εκ βαθέων συνέντευξη για τον μεγάλο θρησκευτικό θησαυρό του Αγίου Ανδρέα,  την δική του παρουσία και συμβολή στο γίγνεσθαι της πόλης , την πολύμορφη κρίση της εποχής μας κ.α.

-Επίσκεψη στο θέατρο Απόλλων, το αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης και συζήτηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Θοδωρή Αμπαζή για τις«Τρωάδες», τα επόμενα σχέδια του, το παρελθόν το παρόν και το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας  αλλά και  τη θεατρική πραγματικότητα στην περιφέρεια και στη χώρα, σε καιρούς ασφυκτικούς.


-Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της UX και συνέντευξη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας  κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα

- Γνωριμία με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πάτρας και συνέντευξη με τις κυρίεςΒάσω Μεντζελοπούλου και Δήμητρα   Χρυσανθοπούλου, που μιλούν για την αξία της εθελοντικής προσφοράς , που στην Πάτρα έχει -ευτυχώς- πολλά πρόσωπα .


·        Στην εκπομπή της επόμενης  Παρασκευής, 5 Ιουλίου (10μμ) θα δούμε:
-Την αθλητική-μπασκετική «σφραγίδα» της Πάτρας, τον  Απόλλωνα.  Η εκπομπή βρέθηκε στη γιορτή υποδοχής της  Σουηδικής αποστολής, στα πλαίσια τη τουΠρώτου Διεθνούς Προπονητικού Καμπ, που έγινε στη γήπεδο της Περιβόλας. Γκεστ σταρ, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, που  ως παλιός μπασκετμπολίστας,  δε δίστασε να μπει στον αγωνιστικό  χώρο και να σουτάρει, ξεσηκώνοντας τον ενθουσιασμό των μικρών αθλητών. Συνεντεύξεις παραχωρούν ο πρόεδρος της Απολλωνιάδας κ. Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης και ο τεχνικός διευθυντής του Αναπτυξιακού  που αφορά  τις υποδομές και το  "νέο αίμα" στα αθλητικά σωματεία του Απόλλωνα, κ Τάκης Πετρόπουλος


-Συνέντευξη με τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας της ΓΕΦΥΡΑΣ  Ρίου- Αντιρρίου  κ Γιάννη Φρέρη , ο οποίος  κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο, εξιστορώντας με γλαφυρό τρόπο, την ενδιαφέρουσα  «διαδρομή»  της Γέφυρας, από την θεμελίωση της  μέχρι σήμερα.
-Απολαυστική  κουβέντα  στο χώρο του Καρναβαλικού Εργαστηρίου της 'Ελντας Πανοπούλου   με τον πρόεδρο της Δ.Ε Καρναβάλι -Πάτρα κ.  Χάρη Καρκούλια καλλιτεχνική διευθύντρια του Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά, τον  προϊστάμενο Καρναβαλικών Κατασκευών  Πέτρο Βρυώνη  και μέλη της Κριτικής Επιτροπής. Οι τηλεθεατές θα απολαύσουν και  το καρναβαλικό  γκρουπ 94 σε ρόλο-έκπληξη !

 
Τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν στο Poco Poco, στην Παραλία Παναγοπούλας που αποτέλεσε μαγευτικό σκηνικό για το  καλλιτεχνικό κομμάτι της εκπομπής .
 Μεγάλες τους επιτυχίες ερμηνεύουν, με ζωντανή ορχήστρα, ο Χρήστος Χολίδης και η Μαρία Ιακώβου(εκπομπή 28ης  Ιουνίου) και ο Κωνσταντίνος Αργυρός(εκπομπή 5ης Ιουλίου)

 Συμπαραστάτες και αρωγοί για την πραγματοποίηση της εκπομπής υπήρξαν  το ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ, ο Μιχάλης Λυκούδης, ο Νίκος Στόλλας και το Music Station, ο Σωτήρης Γαλάνης, ο Νίκος Πιλαβάς με την τεντούρα του , το Studio NANSY και η Ρούλη Ζερδεβά  ενώ πολύτιμη και πολυεπίπεδη υπήρξε    η συμβολή του δικού μας Χρήστου Ορτέντζιο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...