Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Συνελήφθησαν οι οκτώ αλβανοί ληστές που είχαν ρημάξει την Ηλεία

Eνα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ κατασχέθηκε από την αστυνομία.
Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από οκτώ Αλβανούς (επτά άντρες και μια γυναίκα), η οποία εμπλέκεται σε δολοφονία βενζινοπώλη και σε κατ' εξακολούθηση ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης.

Συνελήφθησαν στον Πύργο ένας 28χρονος κι ένας 23χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων 5 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός 27χρονου ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση. Δύο από τα μέλη της, ηλικίας 39 και 29 ετών, είχαν συλληφθεί πριν από περίπου 4 μήνες στις Καμάρες Αιγίου και είναι προφυλακισμένοι.

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης των ληστών αυτών είναι ότι κατά την τέλεση των ληστειών έφεραν βαρύ οπλισμό και δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία και να πυροβολήσουν κατά των θυμάτων τους.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιασθεί 6 περιπτώσεις ληστειών-κλοπών. Στις 3 από αυτές οι δράστες πυροβόλησαν τα θύματά τους, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν 63χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, στις 31 Μαϊου 2013 στη Κάτω Παναγιά, στη διάρκεια απόπειρας ληστείας σε βάρος του.

Οπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης σχεδίαζαν ληστείες και σε τραπεζικά υποκαταστήματα της περιοχής.

Εως τώρα έχουν κατασχεθεί ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, 2 λοστοί, ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες και πληθώρα καρτών sim.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της κλοπής και της κατοχής και χρήσης πυροβόλων όπλων και πολεμικού τυφεκίου.

Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...