Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Συνεχίζουν το ταξίδι τους στην παράδοση τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού

 

Συνεχίζουν το ακατάπαυστο  ταξίδι τους στην πολιτισμική μας  κληρονομιά τα χορευτικά τμήματα  του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, παρουσιάζοντας σε κάθε τους εμφάνιση ένα πρόγραμμα με ποικιλόμορφα ηχοχρώματα της ελληνικής παράδοσης. Οι χορευτές του Συλλόγου, συνεχίζουν τη δράση τους και μέσα στο καλοκαίρι.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΝΤΙΑ

Δύο χορευτικά τμήματα  του Π.Σ. συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή 23 Ιουνίου στο 17ο Αντάμωμα Μικροποντιωτών, που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρού Ποντιά Καλαβρύτων, στον προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας ξωκλήσι του χωριού.

Μετά το πέρας της  Θειας Λειτουργίας στην οποία  πήραν μέρος ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Φραντζής, και οι ιερείς π. Χρήστος Φραντζής και  π. Αθανάσιος  Γεωργόπουλος,  ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από δυο χορευτικά  τμήματα του Παγκλαβρυτινού Συλλόγου, με χορούς της Μακεδονίας και την Πελοπόννησο και καταχειροκροτήθηκαν.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα, 600 κιλά βραστό, αλλά και  τυρί, σαλάτες ενώ το κρασί έρεε άφθονο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θάνος Φραντζής, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και συνεχάρη τα χορευτικά του Π.Σ. για την άρτια εμφάνισή τους.

Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους ο Βουλευτής  Αχαΐας Αθανάσιος Νταβλούρος, ο π. Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Ευθύμιος Φλογεράς, ο  ιδιοκτήτης του Super B Κώστας Βαρδαλαχάκης και πλήθος κόσμου.

ΣΤΗΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ

Στο μεταξύ, ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Αγία Τριάδα Πατρών τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ. φουστανελοφόροι του Συλλόγου συμμετείχαν στη λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας που έγινε με θρησκευτική κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα. Στην περιφορά της Εικόνας συμμετείχαν, ο Αρχιμανδρίτης, π. Χρύσανθος Στελλάτος, δεκάδες ιερείς, η Μπάντα του Δήμου και πλήθος πιστών.

ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ

Για τους φιλοξενούμενους  στο Άσυλο Ανιάτων Πάτρας θα χορέψουν την Τετάρτη 3 Ιουλίου, τα χορευτικά  του Παγκαλαβρυτινού, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα παρουσιάσουν χορούς από την Ήπειρο.

ΣΤΑ ΝΙΦΟΡΕΙΚΑ

Στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στα Νιφορεικα θα πάρουν μέρος την Κυριακή 7 Ιουλίου τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού. Θα παρουσιάσουν χορούς της Πελοποννήσου.


ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Την πρώτη τους καλοκαιρινή  συνάντηση θα πραγματοποιήσουν τα χορευτικά  του Παγκαλαβρυτινού στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου, την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 9 το βράδυ.

Σκοπός της συνάντησης είναι ο προγραμματισμός των  επόμενων εμφανίσεων, που θα είναι  πολλές το επόμενο διάστημα και στόχος η σύσφιξη των σχέσεων και  αλληλογνωριμία μεταξύ των τμημάτων.

Θα προσφερθούν ψητά και πίτες από τις κυρίες του  συλλόγου και όπως είναι φυσικό η  βραδιά θα κλείσει με χορούς και  διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...