Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα»: Με τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση


H μεταφορά επί σκηνής του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», ανοίγει την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, τον...
κύκλο των παραστάσεων (μουσική) του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.


Πρόκειται για ένα musical, μέσα από το οποίο έρχεται στο προσκήνιο το πάντα επίκαιρο θέμα των δικαιωμάτων του παιδιού και των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση .

Η παράσταση αναβιώνει μνήμες και εικόνες του γνωστού και αγαπημένου μυθιστορήματος, το οποίο αποτελεί και την αυτοβιογραφία του έλληνα πεζογράφου, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή με τις κοινωνικές αναφορές του.

Μέσω της σκηνής του Ρωμαϊκού Ωδείου, ακολουθώντας τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα, όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή, οι θεατές θα …φτάσουν μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου…..

Με τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η παράσταση έχει στόχο να προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο, την αγάπη και το δικαίωμα στο όνειρο.

Μέρος των εσόδων της παράστασης, θα δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για τον εξοπλισμό κλιματιστικών στο σπίτι του οργανισμού στο Αίγιο.

Συντελεστές της παράστασης:

Αγλαίτσα: Βίκυ Μαραγκάκη
Σκαμβουράς: Θάνος Χρόνης
Αρετή: Αλίκη Κατσαβού
Θώδος: Κώστας Λάσκος
Αγράμπελη: Άντα Αθανασοπούλου
Δακριτζίκος: Σωτήρης Δούβρης
Σταμίρης: Νίκος Φιλημέγκας
Γυμνασιάρχης: Βασίλης Μήλιος
Στο ρόλο των μαθητών:
Αθηνά Μετρίδη, Αλεξάνδρα Κιρέτση
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα
Σκηνική προσαρμογή – στίχοι: Μαίρη Βούκανου
Δ/νση παραγωγής: Γιάννης Παραθύρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...