Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πάτρα:Ένταση κοντά στον "Αστέρα"-Αντιεξουσιαστές έμαθαν ότι είχαν καταλύσει δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα


Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο κέντρο της Πάτρας, όπου η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές ατόμων.

Αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν ενισχυθεί με διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα, βρίσκονταν σε επιφυλακή, από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέλη της Χρυσής Αυγής, λόγω παράλληλων εκδηλώσεων. 

Όμως, τόσο η ανοικτή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην οδό Γερμανού, με ομιλητή του κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστο Παππά, όσο και η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα. 

Ωστόσο, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου παρέμεναν έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή. Λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα σημειώθηκε ένταση, όταν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν προς ξενοδοχείο της πόλης, όπου είχαν καταλύσει αστυνομικές δυνάμεις από άλλες περιοχές. Στο σημείο βρέθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν. 

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Αστυνομίας, συνελήφθησαν σε διάφορα σημεία της Πάτρας τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλα, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση προσήχθησαν περίπου 40 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...