Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Kοινωνικό ιατρείο στον Πύργο


Κοινωνικό ιατρείο ιδρύεται στον Πύργο στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, με σκοπό να προσφέρει ανακούφιση στη μεγάλη μάζα ανασφάλιστων πολιτών, η οποία αγγίζει το 20% πλέον πανελλαδικά σύμφωνα με τα στατιστικά του ΕΣΥ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Δημητρακόπουλος, μαζί με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, Τάκη Αντωνακόπουλο και τον πρόεδρο του ΚΕΦΙΑΠ, Γιάννη Παπαδάτο, τόνισε ότι με πρωτοβουλία συνδικαλιστών θα ιδρυθεί Σύλλογος φίλων Κοινωνικού Ιατρείου, ο οποίος θα προχωρήσει στο εγχείρημα του Κοινωνικού Ιατρείου.

Στόχος του ιατρείου είναι η στήριξη των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υγεία, φάρμακα και εμβόλαι, αποσκοπώντας στην ανάδειξη των διαστάσεων που έχει λάβει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Φιλοδοξία του κοινωνικού ιατρείου είναι η προσφορά πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους πολίτες, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, στόχο του νέου εγχειρήματος αποτελεί η ενημέρωση και η πρόληψη των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...