Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

¨Κουκουλοφόροι¨ εισβάλλουν σε σχολείο στην Πάτρα

Συνέβη σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, με πρωταγωνιστές 4 απόφοιτους λυκείου, οι οποίοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, αποκρύπτοντας τα πρόσωπά τους με τις μπλούζες τους και άρχισαν να φωνάζουν εκφοβίζοντας τους μαθητές.

Το γεγονός όμως άρχισε να διαφεύγει από τον έλεγχο των καθηγητών, όταν οι ίδιοι ¨κουκουλοφόροι¨, εισχώρησαν σε αίθουσα, εν ώρα μαθήματος και άρχισαν να σπρώχνονται με σκοπό να αναστατώσουν την τάξη με τους ανήλικους μαθητές. Χαρακτηριστικά ακολουθώντας τη τακτική του μιμητισμού, ρωτούσαν: «Ποιος είναι ο Τζελάϊ;»

Τα κρούσματα βίας με φόντο κάποιους ¨πολιτικούς¨ οι οποίοι στο όνομα της εξουσίας, κάνουν κατάχρηση της ιδιότητας τους και προβαίνουν σε αντιποίηση της αρχής, δυστυχώς υποκρύπτουν την τραγική έκβαση του μιμητισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε παιδιά στην πιο ευαίσθητη ηλικία της ζωής τους, την εφηβεία, να βιαιοπραγούν εις βάρος άλλων συμμαθητών τους και να φορούν κουκούλες για να νιώθουν την απόλυτη ισχυροποίηση των δυνάμεων τους, αποκρύπτοντας το πρόσωπο τους.

Η συνέχεια του θέματος όμως είναι ακόμη πιο τραγική, όταν επιχείρησα ως δημοσιογράφος να επικοινωνήσω με την Λυκειάρχη του σχολείου, προκειμένου να επιβεβαιώσω την καταγγελία γονέα, ο οποίος με ενημέρωσε για το συμβάν. Συγκεκριμένα, όταν περιέγραψα το περιστατικό στην Λυκειάρχη, αποκαλύπτοντας το όνομα μου και την δημοσιογραφική μου ιδιότητα, εκείνη με πολύ αγενή συμπεριφορά, μη έχοντας διάθεση να ερευνήσει το θέμα, με απέτρεψε και μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Οι μαθητές του λυκείου αλλά και οι γονείς, επιβεβαιώνουν το περιστατικό και αποκαλύπτουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Μάλιστα ο Διευθυντής του σχολείου έχει ενημερωθεί αλλά η Λυκειάρχης, φαίνεται ότι ως εκπαιδευτικός σε διευθυντική θέση, δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τις αρμοδιότητες της.

Φυσικά, ως όφειλα, ενημέρωσα τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δεν είχε λάβει γνώση περί των εξωσχολικών που παρεισφρήσανε στο σχολικό συγκρότημα.

Δεν ήταν ενημερωμένος επίσης και για την μονοήμερη κατάληψη του σχολείου, που έγινε με αφορμή εκτός των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης, το θέμα της ασφάλειας των μαθητών εντός του σχολείου.

Το θέμα πλέον διερευνάται και ο κος Παναγιωτόπουλος, εφόσον ενημερώθηκε από το patrasevents.gr, θα μεριμνήσει άμεσα, για την ασφάλεια των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...