Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ενέκρινε το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων της Αχαΐας η Διυπουργική

Η Διυπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, ενέκρινε σήμερα το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Αχαΐας, με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ.

Μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε πως η συγκεκριμένη έγκριση αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλα έργα, ξεπερνώντας τα προβλήματα χρηματοδότησης και χωρίς να επιβαρύνεται το δημόσιο χρέος, ενώ επεσήμανε πως η ειδική γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στελεχώνεται μόνο από τέσσερις υπαλλήλους, οι οποίοι «κατάφεραν σε αυτήν τη δύσκολη εποχή να φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαδικασίες για άλλες 5 συμβάσεις για την Ηλεία, την Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία, τις Σέρρες και τη Δυτική Μακεδονία, συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, που θα προσφέρουν περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας, με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Ματζούφα να σχολιάζει πως το πιο ώριμο έργο είναι αυτό της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς έχει γίνει ήδη η χωροθέτηση και στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο.

Επιπλέον, αναφέρθηκε πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στα ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, στα τέλη του χρόνου και τις αρχές του 2013 θα προχωρήσουν όλοι οι διαγωνισμοί για την επιλογή αναδόχων και η ολοκλήρωση των έργων υπολογίζεται σε μία διετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...