Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

"Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" στο Αρχ. Ωδείο Πάτρας

Με ένα επιτελείο δημοφιλών ηθοποιών μια ακόμη θεατρική παράσταση που περιοδεύει σε διάφορες πόλεις της επικράτειας, κάνει στάση στην Πάτρα για να παρουσιαστεί ενώπιον του θεατρόφιλου κοινού. Πρόκειται για την παράσταση «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» της Θεατρικής Διαδρομής, που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Πέτρου Ζούλια και θα ανέβει τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2012, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Μια πλειάδα γνωστών και προβεβλημένων ηθοποιών θα ερμηνεύσει τους ρόλους της παράστασης με επικεφαλής τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη και Έρση Μαλικένζου.
«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!...» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου.

Το σπονδυλωτό έργο διαδραματίζεται στο παρασκήνιο ενός θεάτρου, όπου σημερινοί κομπάρσοι, οι Έλληνες, περιμένουν να βγουν και να υποδυθούν επί σκηνής τον ελληνικό λαό σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις τελευταίες δεκαετίες των σκανδάλων, της οικονομικής κρίσης και του επιβεβλημένου μνημονίου.

Κατά τη διάρκεια του έργου ποτέ δεν βλέπουμε τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Το έργο επικεντρώνεται στους δευτεραγωνιστές. Σε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα.

Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Το παρασκήνιο διαδέχεται το προσκήνιο της ιστορίας σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία και συνείδηση, αλλά και στον πατριωτικό αυτοσαρκασμό γιατί «για να δει κανείς μπροστά, πρέπει να γυρίσει να δει πίσω».
Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ’ το δημοτικό ως το σύγχρονο.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία : Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά – Κοστούμια : Αναστασία Αρσένη
Μουσική Επιμέλεια και Διδασκαλία: Μάρω Θεοδωράκη
Χορογράφος : Φώτης Διαμαντόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικένζου, Πάνος Σταθακόπουλος, Γεωργία Μαυρογεώργη, Αλίνα Κωτσοβούλου, Τάσος Αλατζάς, Θοδωρής Αντωνιάδης, Σταύρος Καραγιάννης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βασίλης Κετσιλής, Εβελίνα Νικόλιζα, Βίκυ Πάνου, Γεωργία Μητροπούλου.
Με φόντο την Βουλή των Ελλήνων, γυρνούν οι σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, με αυτοκριτική, γέλιο πικρό, συγκίνηση, με τραγούδι και χορό. Μια Ελλάδα για γέλια και για κλάματα "η Ελλάδα που γίναμε, που είμαστε"!  Ας "κρατήσουν" οι Έλληνες λοιπόν την «διαμαντόπετρα» της γης.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ «ΛΟΥΞ»

ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ:
NEW MEDIA SOFT, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ, ΒΙΖΑΒΙ & ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ALFA HELLAS SECURITY

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΕΡΤ – ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
PATRAS EVENTS.GR, FLASHSTAR.GR, ΔΥΤΙΚΟΣ 103,7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...