Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Νατάσα Ράγιου: Γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι

   Τρεις μέρες μας απέμειναν. Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν η χώρα θα έχει Κυβέρνηση, ή αν θα βυθιστεί στο χάος της ακυβερνησίας και της απώλειας της πορείας της.
  Λανθάνει όποιος πιστέψει ο,τι πρόκειται για ένα συνηθισμένο εκβιαστικό δίλημμα σαν αυτά που βομβάρδισε τους πολίτες το ΠΑΣΟΚ τα τρία τελευταία χρόνια.
Αντιθέτως, πρόκειται για ένα πραγματικό διακύβευμα που θα πρέπει να σταθμίσουν οι ψηφοφόροι μπροστά από την κάλπη.
Μέχρι τώρα, μπορούσε ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Να θυμώνει, να απορρίπτει, να απαξιώνει το πολιτικό σύστημα, να δηλώνει έτοιμος να δώσει ακόμη και την πιο απίθανη ψήφο για να τιμωρήσει, σε αντιστάθμισμα των δεινών που υπέστη.
Μπορούσε και είχε κάθε δικαίωμα να κατεβαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει, να συγκρούεται ακόμη και με την συνείδησή του.
Τώρα όμως, ήρθε η ώρα της αλήθειας. Η μοναδική ψήφος τιμωρίας που δικαιολογεί τον θυμό και την οργή είναι η καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ. Και η μοναδική διέξοδος από ένα ενδεχόμενο κυβερνητικό αδιέξοδο την Δευτέρα, θα είναι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία.
Όχι, δεν μιλάμε για δύο ίδια κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ έχει την απόλυτη ευθύνη της οικονομικής κατάρρευσης.
  Το δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου έκοψαν και έραψαν στα μέτρα τους την είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υλοποίησαν το μνημόνιο 1 και το μεσοπρόθεσμο, επέβαλλαν χαράτσια, έκοψαν συντάξεις, αγνόησαν την ανάπτυξη, έβγαλαν τη χώρα από τον δρόμο της και την οδήγησαν σε μονοπάτια σκοτεινά και σε κατήφορους με μεγάλη κλίση.
Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησε τον άλλο δρόμο. Η πολιτική πρόταση των μεταρρυθμίσεων, της μείωσης της σπατάλης, αλλά και της ανάπτυξης, λοιδορήθηκε από τους αρχιτέκτονες των μνημονίων και των περικοπών.
Μας έλεγαν διαρκώς μαθητευόμενους μάγους και δεν δίσταζαν με τρόπο κυνικό κλέβοντας  το εισόδημα του μισθωτού, του συνταξιούχου και του μικρομεσαίου, να υπόσχονται έξοδο στις αγορές από τις .... αρχές του 2011.Πάγωσαν τα δημόσια έργα, πάγωσε η αγορά, πάγωσε η οικοδομή, αποδεκατίστηκαν οι μικρομεσαίοι..
  Τώρα, ο κ. Βενιζέλος, αποτάσσει το μνημόνιο, ως ιερέας σε τελετή εξορκισμού, αλλά παράλληλα μας υπόσχεται έξοδο από την μέγγενη της Τρόικας σε τρία χρόνια!
Και σας ρωτώ ευθέως: Ποιά  άλλη τιμωρία τους αξίζει, εκτός από την άγνοια, την απαξία και την καταψήφιση;
Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία έδειξε σταθερά τον άλλο δρόμο. Και ακόμη και στην πιο κρίσιμη στιγμή, συμπεριφέρθηκε με τον πιο υπεύθυνο τρόπο, βάζοντας το συμφέρον του τόπου πάνω απ το συμφέρον του κόμματος..
Την Κυριακή οι Έλληνες πρέπει να αξιολογήσουν σωστά τις σημαντικές αυτές διαφορές. Να ψηφίσουν νηφάλια και να διασφαλίσουν για τη χώρα την επόμενη μέρα.
Ο δρόμος αυτός δεν θα είναι εύκολος, αλλά θα τα καταφέρουμε και θα κερδίσουμε τη δύσκολη μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...