Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού: «Συμμετέχω στην ανακύκλωση»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική αγωγή και εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού τη Πέμπτη 31 Μαΐου 2012.

Το θέμα της εκδήλωσης είχε τον τίτλο «Συμμετέχω στην ανακύκλωση» με προσκεκλημένο ομιλητή τον περιβαλλοντολόγο κ. Μαμάση Διονύση.
Η περιβαλλοντική αγωγή και εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ενεργή συμμετοχή τους στη δράση ανακύκλωσης των μπλε κάδων.

Στην εισαγωγή αναφορά έγινε στα προβλήματα της αυθαίρετης απόρριψης σκουπιδιών σε δάση, ποτάμια, ρέματα, αυλάκια κτλ που επιβαρύνουν το τοπίο και το φυσικό περιβάλλον. Έμφαση δόθηκε στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα συμμετοχής ανακύκλωσης με τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, λευκοσίδηρος, αλουμίνιο, πλαστικό, κτλ) που τοποθετούμε στους μπλε κάδους. Αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε το χωριό μας-την πόλη μας. Συμμετέχουμε ενεργά και ατομικά σε δράσεις εφαρμογής ανακύκλωσης.

Η διευθύντρια του σχολείου κα. Φραντζή Πηνελόπη ευχαρίστησε τον κ. Μαμάση για την επίσκεψη στο σχολείο και την μεταδοτική του παρουσίαση καθώς και τους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...