Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητοποίηση των Πολιτών Αγρινίου για τις διακοπές υδροδότησης

Κινητοποιήσεις για να σταματήσει η διακοπή υδροδότησης σε νοικοκυριά της πόλης ετοιμάζει η Κίνηση Πολιτών Αγρινίου:

"O λαός μας βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια σε μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην περιοχή μας μαγαζιά συνεχώς κλείνουν, συνδημότες μας χάνουν τις δουλειές τους, το εισόδημα των εργαζομένων συνεχώς μειώνεται και η ανεργία κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Τα προηγούμενα χρόνια μέσα στα όρια της ταμειακής αντοχής των Καποδιστριακών Δήμων αποφασίστηκαν και επιλέχθηκαν πολιτικές και δράσεις που ανεξάρτητα από το βαθμό της επιτυχίας τους ή όχι (επικοινωνιακά ελλείμματα, ιεράρχηση προτεραιοτήτων) βοήθησαν τις αδύνατες κοινωνικά ομάδες, καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες να ελαττώσουν της επιπτώσεις της συνεχώς διογκούμενης οικονομικής τους ανεπάρκειας.

Τον τελευταίο χρόνο οι επιπτώσεις αυτές, συνεπικουρούμενες από την πιο μεγάλη και πιο τραγική οικονομική ύφεση που βιώνει η χώρα μας και ο Δήμος μας, έχουν επιδεινωθεί ανεπιστρεπτί, όχι μόνο για τις συγκεκριμένες ευαίσθητες ομάδες συνδημοτών μας, αλλά ακόμα και για αρκετούς από όσους δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα μέχρι χθες.

Καθημερινά όλο και πιο πολύ, όλο και πιο έντονα ακούμε συνδημότες μας, που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και το κόστος της πιο βασικής παροχής της αυτοδιοίκησης, που δεν είναι άλλη από την παροχή του μοναδικού και αναγκαίου για την διατήρηση της ζωής κοινωνικού αγαθού: Του πόσιμου νερού.

Αποφασίσαμε λοιπόν την πραγματοποίηση συγκεκριμένης δράσης στις πλατείες της πόλης του Αγρινίου για ενημέρωση και συγκέντρωση υπογραφών, έτσι ώστε να μπει προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω θέμα:

«Συζήτηση και λήψης απόφασης για την ικανή και απαραίτητη χρηματοδότηση της Δ.Ε.Υ.Α., έτσι ώστε αυτή να μην προβεί στην διακοπή καμιάς οικιακής υδροδότησης, για το υπόλοιπο του 2011 και όλο το 2012, με μοναδικό δικαιολογητικό μια υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρώνει ο κάθε Δημότης Αγρινίου και στην οποία θα αναφέρει ότι αδυνατεί να καταβάλει το κόστος υδροδότησης του».

Το τραπεζάκι συγκέντρωσης υπογραφών της «Κ»  θα στηθεί απόψε Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 και αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 στην Πλατεία Καραπανέϊκα από τις 7:00 έως τις 10:00 το βράδυ.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 στην Πλατεία Χατζοπούλου από τις 7:00 έως τις 10:00 το βράδυ.
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 και Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 στην Πλατεία Τρία Φανάρια από τις 7:00 έως τις 10:00 το βράδυ.
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 και Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 στην Πλατεία Ειρήνης από τις 7:00 έως τις 10:00 το βράδυ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...