Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αλεξόπουλος: "Η γυναίκα είχε και έχει πολυδιάστατο ρόλο στην κοινωνία"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:


«Στις 8 Μαρτίου εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας και την ισότιμη αξιολόγηση των γυναικών σε όλες τις κοινωνικές δομές.



Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα η ισότιμη πρόσβαση σε συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, χωρίς φυλετικά στερεότυπα. Είναι βασικός στόχος κάθε δημοκρατικής χώρας η εξάλειψη των διακρίσεων, των κοινωνικών ανισοτήτων και η στήριξη των αρχών ισότητας των δύο φύλων.

Η γυναίκα είχε και έχει πολυδιάστατο ρόλο στην κοινωνία και παρ’ όλο που οι κοινωνίες μας αναπτύσσονται τεχνολογικά, δυστυχώς αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα πλήττουν κυρίως το γυναικείο φύλο.

Τα κρούσματα ενδιοικογενειακής βίας, το trafficking/σωματεμπορία , είναι φαινόμενα που εμφανίζονται όλο και περισσότερο στις «προηγμένες κοινωνίες» και επιτάσσουν την ιεράρχηση τους στην πολιτική μας ατζέντα. Στόχος και όραμα μας θα πρέπει να είναι και είναι η στήριξη των κοινωνικών δομών που ενισχύουν το γυναικείο φύλο. Για μια γυναίκα, μάνα και εργαζόμενη, με κατοχυρωμένα ίσα δικαιώματα, όχι μόνο στα λόγια, αλλά κυρίως στις πράξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...