Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ανδραβίδα: Χωρίς ρεύμα οικογένεια με τρία παιδιά

Καθημερινό αγώνα για να αναστήσει τα τρία της μικρά παιδιά μέσα στην ανεργία, την ανέχεια και χωρίς καλά-καλά τα βασικά, ακόμα και για το μεσημεριανό τραπέζι, δίνει η οικογένεια του  Γρηγόρη και της Μαρίας Καπράλου στην Ανδραβιδα.

Ο πατέρας της οικογένειας είναι άνεργος εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας προερχόταν από το οικογενειακό επίδομα που έπαιρναν για τα τρία τους παιδιά. Ακόμα και αυτό όμως «κόπηκε», καθώς η οικογένεια δεν προσκόμισε όλα τα έγγραφα που απαιτούνταν για τη συνέχισή του.


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εδώ και 5 μέρες η οικογένεια ζει στο σκοτάδι με τους απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΗ να ξεπερνούν τα 500 ευρώ και την οικογένεια να μην έχει να δώσει ούτε ένα μικρό ποσό για να διακανονίσει την οφειλή της! Μοναδικό στήριγμα, οι γείτονες, που και αυτοί όμως… είναι άνεργοι!
«Πήγαμε στο δημαρχείο και ζητήσαμε να μας βοηθήσουν. Μας είπαν όμως ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα» είπε στo patrisnews.com ο κ. Γρηγόρης Καπράλος και συνέχισε: «Είμαι άνεργος εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Το επάγγελμά μου είναι μαρμαράς και ζήτημα είναι να κάνω ένα μεροκάματο το μήνα. Πώς να ζήσεις μια οικογένεια με τρία παιδιά με ένα μεροκάματο το μήνα; Μας έκοψαν το ρεύμα και δεν έχουμε καθόλου χρήματα να κάνω έναν διακανονισμό. Τα παιδιά μου πετάγονται τα βράδια στον ύπνο τους και κλαίνε γιατί φοβούνται στο σκοτάδι. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνουμε. Αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μας βοηθήσει ας το κάνει, πιο πολύ γι’ αυτά τα τρία παιδιά».

Από την πλευρά της η κα. Μαρία Καπράλου είπε στo patrisnews.com: «Το μεγάλο μου παιδί είναι 8 χρόνων και πηγαίνει στο σχολείο. Πολλές φορές ζητιανεύω για να έχει το τοστ του στο σχολείο. Είναι αρκετά μεγάλο για να καταλαβαίνει κάποια πράγματα. Με ρωτάει και δεν ξέρω τι να του απαντήσω. Τα άλλα δύο μου παιδιά είναι 3 και 5 χρόνων και δεν μπορώ να τους προσφέρω τίποτα. Το μεγάλο μου παιδί έχει πρόβλημα στο αυτί και θα χρειαστεί σε 2-3 χρόνια, μας είπαν να μεγαλώσει πρώτα λίγο, να κάνει εγχείρηση. Πώς όμως που δεν έχουμε ούτε ασφάλεια; Μας έκοψαν το οικογενειακό επίδομα, αλλά όταν θα μαζέψω και πάλι τα χαρτιά και θα φτιάξω και τη φορολογική μου δήλωση θα το ξαναπάρω, ίσως, απ’ ό,τι μου είπαν, το καλοκαίρι».

Μοναδικό στήριγμα της οικογένειας οι δύο γείτονες και φίλοι τους, ο Χαρίλαος Γεωργιόπουλος και ο Δημήτρης Βλαχοπάνος. Και οι ίδιοι όμως είναι άνεργοι, με τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν να περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία.

«Η οικογένεια αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα» είπε στo patrisnews.com ο Χαρίλαος Γεωργιόπουλος και συνέχισε: «Βοηθάμε εμείς οι γείτονες όσο μπορούμε. Αλλά και εμείς τι άλλο να προσφέρουμε που είμαστε άνεργοι; Τώρα τους έκοψαν και το ρεύμα. Ζητάμε από όποιον μπορεί να τους βοηθήσει να το κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...