Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώνεται η φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Διγενή Ακρίτα με την Πανεπιστημίου

Μέσα σε ενάμιση μήνα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία ο φωτεινός σηματοδότης που τοποθετείται στον κόμβο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Διγενή Ακρίτα στα Μποζαΐτικα Πατρών, μετά τη δέσμευση του εργολάβου, ο οποίος και εγκαταστάθηκε και ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες, στον ίδιο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τους κατοίκους της περιοχής.


Το έργο αυτό εντάσσεται μέσα στο συνολικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη δημοπράτηση φωτεινής σηματοδότησης διαφόρων κόμβων στην Πάτρα και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 700.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της συγκεκριμένης συνοικίας καθώς τα ατυχήματα που σημειώνονται στο συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά συχνά. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε με κάθε τρόπο την ασφάλεια των πολιτών και αυτό το πράττουμε τόσο μέσα από τις συντηρήσεις των δρόμων όσο και με την τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης σε επικίνδυνα σημεία» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας: «Σήμερα βρισκόμαστε στην ευτυχή συγκυρία να εγκαθίσταται ο εργολάβος για την κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου. Είμαστε εδώ και εμείς και εσείς και θα παρακολουθούμε τη δουλειά του εργολάβου».

Με το έργο, στο οποίο Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την εγκατάσταση Φωτεινής Σηματοδότησης στον συγκεκριμένο κόμβο, καθώς και η απαραίτητη οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Να υπενθυμίσουμε πως άμεσα εγκαθίσταται ο εργολάβος στους κόμβους Αρχιεπισκόπου Ιερόθεου και Παναχαϊκού, καθώς και Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου και Μεσολογγίου, ενώ έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση της φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους Αρχ. Ιεροθέου –Μεσολογγίου, Κορίνθου-Αρχ. Ιεροθέου, Κορίνθου – Σατωβριάνδου, Καρόλου-Μουρούζη, Μαιζώνος – Αράτου, Ευβοίας-Αυλίδος.

Τέλος, ήδη έχουν παραδοθεί και βρίσκονται σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες στους κόμβους Κ-142 στα Δεμένικα, στη διασταύρωση της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου με την επαρχιακή οδό Ανδραβίδας-Τραγανού και στη διασταύρωση της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου με την επαρχιακή οδό προς Βούναργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...