Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ανδραβίδα: Χρυσοχόος αντί να επισκευάσει τα κοσμήματα που του πήγαιναν... αυτός τα πουλούσε

Μάταια αναζητούσαν οι πελάτες ενός αργυροχρυσοχόου στην Ανδραβίδα τα κοσμήματα που του πήγαιναν για επισκευή ή μεταποίηση. Ο 32χρονος τα «φρέσκαρε» και τα… μεταπωλούσε, δίνοντάς τους αστείες δικαιολογίες ότι τάχα του τα έκλεψαν ή ότι δεν του τα είχαν… φέρει!
Η κομπίνα του πονηρού αργυροχρυσοχόου κράτησε δύο χρόνια. Στο διάστημα αυτό, υπεξαίρεσε κοσμήματα σε τουλάχιστον 18 περιπτώσεις και το κέρδος που αποκόμισε πουλώντας τα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 5.500 ευρώ! Στο μεταξύ, όμως, οι ιδιοκτήτες των κοσμημάτων έκαναν καταγγελίες στην Αστυνομία για την απώλεια των τιμαλφών τους. Για να ολοκληρωθεί η έρευνα, χρειάστηκε η συνεργασία αστυνομικών του τμήματος Ανδραβίδας, του τμήματος Βάρδας και της Ασφαλείας Πύργου.

Όταν όλα ήταν έτοιμα, έγινε ξαφνικά έρευνα στο κατάστημα του 32χρονου στην Ανδραβίδα και στο σπίτι του στη Γαστούνη, όπου κατασχέθηκαν τρία βιβλία παράδοσης και παραλαβής κοσμημάτων, ένα τετράδιο μηνιαίων εσόδων- εξόδων, δύο μπλοκ με φωτογραφίες κοσμημάτων για μεταποίηση ή επισκευή, δύο εργαλεία θέρμανσης και μεταποίησης μετάλλων και δύο χρυσές αλυσίδες. Ο αργυροχρυσοχόος δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου, αλλά η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για υπεξαιρέσεις κατ’ εξακολούθηση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...