Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Γαστούνη: Σύλληψη 44χρονου για χασισοκαλλιέργεια και κατοχή εκρηκτικών

Ο 44χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας

Ούτε ίχνος από ναρκωτικά δεν βρήκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου στο κατοικημένο τμήμα του σπιτιού ενός 44χρονου στη Γαστούνη, για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι καλλιεργούσε χασισόδεντρα. Όμως, η φυτεία και εκρηκτικά που διατηρούσε παράνομα βρίσκονταν στον υπό κατασκευή όροφο από πάνω.

Ο δράστης καλλιεργούσε ούτε λίγο ούτε πολύ 64 δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε γλαστράκια φυτωρίου, τα οποία είχε τοποθετήσει σε ένα από τα δωμάτια του πρώτου ορόφου. Στον ίδιο χώρο, βρέθηκαν 400 γραμμάρια πυρίτιδας και τμήματα από βραδύκαυστο φιτίλι συνολικού μήκους 1,40 μέτρου, που ερευνάται πού σκόπευε να τα χρησιμοποιήσει. Ο 44χρονος παραπέμφθηκε και για παράνομη οπλοκατοχή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, καθώς κατείχε παράνομα και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Το τσιγαριλίκι που κάπνισε ένας 29χρονος, πρόδωσε τον προμηθευτή του όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Έδεσσας στην Άψαλο Πέλλας. Οι  αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο στο σπίτι του, όπου έκαναν έρευνα και βρήκαν δύο συσκευασίες και δύο κιβώτια με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 361 γραμμαρίων και δυόμισι ναρκωτικά χάπια τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Μικροποσότητα χασίς είχε πάνω του ένας 43χρονος Έλληνας όταν υποβλήθηκε σε  έλεγχο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στην πόλη της Ρόδου, αλλά κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν άλλες τρεις συσκευασίες με 41,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Έτσι, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...