Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

OIEΛΕ: "Σερίφηδες" στην Πάτρα απαγορεύουν είσοδο σε ιδιωτικό σχολείο μελών του ΠΥΣΔΕ

Η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ παραπέμπει στο Φαρ Ουέστ, αφού ιδιοκτήτες ιδιωτικού σκολείου, σε ρόλο σεκιούριτι, απαγόρευσαν την είσοδο στο εκπαιδευτήριο Σωτηρχοπούλου Πατρών, της διευθύντριας Δ/Ε Αχαΐας και των μελών του ΠΥΣΔΕ, που μετέβησαν εκεί, ώστε να εφαρμοστούν αποφάσεις της πολιτείας και της δικαιοσύνης. Αναλυτικά η καταγγελία της ομοσπονδίας:


"Σερίφηδες στην Πάτρα! Η ιδιοκτησία των Εκπαιδευτηρίων Σωτηρχόπουλου σε μια άκρως προκλητική ενέργεια που μαρτυρά το βαθμό της εργοδοτικής ανομίας στη
χώρα ενδύθηκε το ρόλο του Security και «απώθησε»  τα μέλη του ΠΥΣΔΕ με επικεφαλής την Δ/ντρια ΔΕ Αχαΐας κ. Πιερρή και παρόντες τους δύο αιρετούς της ΟΙΕΛΕ, τον Αντιπρόεδρο Δημ. Κάζαγλη και τον Πρόεδρο του ΣΙΕΛ Αλ. Γούλα, που επιχείρησαν, όπως ορίζει ο νόμος, να εισέλθουν στο σχολείο, προκειμένου να ενημερώσουν τους Διευθυντές του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς για τις αποφάσεις της  Δικαιοσύνης, αλλά και του ίδιου του Συμβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες οι παρανόμως απολυθέντες εκπαιδευτικοί, μέσω της περίφημης «κομπίνας» αδειοδότησης που χρησιμοποίησε η ιδιοκτησία, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στα διδακτικά τους καθήκοντα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης η καθ' ύλην αρμόδια για την εποπτεία ενός ιδιωτικού σχολείου Δ/ντρια Εκπαίδευσης «απωθείται βιαίως» από ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ώστε να μην ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες!

Μετά από την απίστευτη,  πρωτόγνωρης απείθειας στους νόμους ενέργεια της ιδιοκτησίας των Εκπαιδευτηρίων Σωτηρχόπουλου, τα μέλη του ΠΥΣΔΕ αποχώρησαν από το χώρο του σχολείου και συνεδριάζουν εκτάκτως για να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους. Η ΟΙΕΛΕ καταδικάζει το ιδιότυπο αυτό θεσμικό «πραξικόπημα» της ιδιοκτησίας του σχολείου και καλεί άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και τις εποπτικές αρχές της Πολιτείας στην περιοχή να παρέμβουν για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την παραδειγματική τιμωρία των παραβατών του νόμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...