Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Hλεία: Αστυνομική επιχείρηση για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Λυγιά!

Μια περίεργη όσο και μυστηριώδη υπόθεση φέρνει στη δημοσιότητα το patrisnews.com, η οποία αφορά έρευνες της Αστυνομίας για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ή κρυμμένου...
θησαυρού στην περιοχή της Λυγιάς.


Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται λίγες ημέρες πριν από τις 10 Φεβρουαρίου, εορτή του Αγίου Χαραλάμπους. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι στην περιοχή εκινούνταν ύποπτα άτομα και οργάνωσαν επιχείρηση κατά την οποία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του patrisnews.com, συνέλαβαν κάποιον ή κάποιους από τους ύποπτους.

Στην όλη επιχείρηση έλαβαν μέρος αστυνομικοί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), οι οποίοι λειτούργησαν με άκρα μυστικότητα. Παράλληλα τρεις αστυνομικοί της ΓΑΔΑ με ενδυμασία αγροτών άρχισαν να παρακολουθούν διάφορα σημεία στην περιοχή της Λυγιάς, μεταξύ των οποίων και το μοναστήρι της Αγίας Ελεούσας.

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ ζήτησαν δικαστική συνδρομή για να μπουν στο μοναστήρι και να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Η έρευνα έγινε παρουσία και της μοναδικής καλόγριας που διαμένει στο μοναστήρι, το οποίο ως γνωστόν λειτουργεί υποτυπωδώς ως μετόχι της Βλαχέρνας.

Η ουσία βέβαια είναι ότι από τη διεξαχθείσα έρευνα δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο ενοχοποιητικό και συντάχθηκε το σχετικό πρακτικό.

Όλη αυτή η διαδικασία λόγω της απολύτου μυστικότητας δεν έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους, μέχρι τη στιγμή που σταμάτησαν να βλέπουν την καλόγρια στο μοναστήρι και άρχισαν να σχολιάζουν την απουσία της.

Όπως έγινε γνωστό, η καλόγρια το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου είχε φύγει από το μοναστήρι για την Αθήνα χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν και χωρίς να έχει ζητήσει άδεια. Οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που την εντόπισαν μέσω του κινητού της τηλεφώνου, οπότε και τους ενημέρωσε ότι επιστρέφει από την Αθήνα προκειμένου να γίνει η προαναφερθείσα έρευνα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες (αφού επίσημα δεν υπήρξε ανακοίνωση) στη Μητρόπολη Ηλείας προκλήθηκε δικαιολογημένη δυσαρέσκεια για όλα όσα συνέβησαν και ζητήθηκε από την καλόγρια να φύγει για άλλο μοναστήρι, κάτι που δεν δέχθηκε κι έτσι εγκατέλειψε οριστικά το μοναχικό βίο.

Ωστόσο, στο μοναστήρι ορίστηκε υπεύθυνος ο π. Γεώργιος Χαρδαβέλας, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γαστούνης, ενώ για τον εκκλησιασμό των πιστών πηγαίνει ιερέας και λειτουργεί κάθε Κυριακή.

Για την τελευταία αυτή εξέλιξη κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς πολλοί από αυτούς είναι δεμένοι συναισθηματικά με το μοναστήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...