Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Αγρίνιο [video]


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια σε αρκετά σημεία του Δήμου Αγρινίου.Στην γέφυρα του Αχελώου τελέστηκε το πρωί ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων σε μια σεμνή τελετή, όπου παρά το τσουχτερό κρύο, οι πιο τολμηροί βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να διεκδικήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να ευλογηθούν από τη Χάρη Του.


Με μια σεμνή θρησκευτική τελετή έγινε ο αγιασμός και στη Δεξαμενή του Αγίου Χριστοφόρου.Παρά τη βροχή και τον αέρα εκατοντάδες  πιστοί συνέρρεαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό ναό του Αγίου Χριστοφόρου για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και να πάρουν το Αγιασμένο νερό, ενώ με το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε ο Αγιασμός των υδάτων από τον εφημέριο της εκκλησίας του Αγίου Χριστοφόρου, στη δεξαμενή.

Φέτος, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών κατέστη αδύνατη η διεξαγωγή της καθιερωμένης πομπής από την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου προς τη δεξαμενή.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος κ.Παύλος Μοσχολιός, οι βουλευτές Βαρεμένος-Μωραίτης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής.

cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...