Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Αμαλιάδα: «Ξέφραγο αμπέλι το παλιό κτίριο του ΤΕΙ!

Σε «ξέφραγο αμπέλι» έχει μετατραπεί το παλιό κτίριο του ΤΕΙ Αμαλιάδας, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, το οποίο με δεδομένο ότι δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή, έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς φθορών.

Το παλιό κτίριο λειτούργησε τον μήνα Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς εκεί είχε εγκατασταθεί η γραμματεία για τις εγγραφές των νέων φοιτητών στο τμήμα «Τεχνολόγων Γεωπόνων» του ΤΕΙ Αμαλιάδας. Εκ τότε το κτίριο δεν λειτουργεί και επί της ουσίας έχει αφεθεί στην τύχη του.

Οι εύστοχες παρατηρήσεις αναγνώστη της εφημερίδας «Πατρίς», αλλά και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν περίοικοι, αποδεικνύουν ότι το κτίριο «μαραζώνει» ημέρα με την ημέρα και απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις για να μπορέσει να διατηρηθεί όσο το δυνατόν ακέραιο και να αντισταθεί στη φθορά του χρόνου και όχι μόνο.

Απαιτείται προστασία

Μία επίσκεψη στο παλιό κτίριο, αποδεικνύει ότι μπορεί άνετα να μπει ο οποιοσδήποτε στο χώρο, αφού η κεντρική είσοδος του προαύλιου χώρου είναι ορθάνοιχτη. Ανοιχτή όμως είναι και μία εκ των εισόδων του κτιρίου που βρίσκεται δυτικά, εκεί που λειτουργούσε το κυλικείο του σχολείου και όπως αποδεικνύουν τα ευρήματα, νυχτερινές ώρες κάποιοι βρίσκουν εκεί καταφύγιο, αφού πλέον δεν λειτουργεί και ο σταθμός του ΟΣΕ, κατά συνέπεια υπάρχει σκοτάδι και καθόλου φύλαξη στην περιοχή.

Πέρα όμως από τα παραπάνω και τις επισκευές που πρέπει να γίνουν στο ένα κτίριο, καθώς έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 2008, στην Αμαλιάδα του 2014 που πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο έχει πει το νερό- νεράκι, στο χώρο του ΤΕΙ υπάρχει μία βρύση η οποία προφανώς έχει σπάσει και το νερό τρέχει ασταμάτητα.

Αναγνώστης που απευθύνθηκε στην εφημερίδα «Πατρίς» και κατήγγειλε το περιστατικό, εκτιμά ότι το νερό πρέπει να τρέχει το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον, αφού στο σημείο έχουν φυτρώσει μέχρι και καλάμια.

Κατά συνέπεια, ένα μικρό λίφτινγκ και μέριμνα για την προστασία του χώρου, θεωρούνται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένα!
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...