Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Αμαλιάδα: Έτοιμοι να κατεβάσουν τα τρακτέρ οι αγρότες


Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες στην Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί και για τα προβλήματα του κλάδου τους που οδηγείται σε αφανισμό.


Όπως διαβάζουμε στο patrisnews, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν το νέο μέτρο που αφορά στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από τους αγρότες, μέτρο που έχει επιφέρει μεγάλες αντιδράσεις στον κλάδο.


"Να βγούμε στους δρόμους"

Προχθές το βράδυ συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, το οποίο αποφάσισε να καλέσει ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, προκειμένου να οργανωθούν οι αγρότες και την επόμενη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου να βγουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, επισημάνθηκε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι καταστροφικό για τους αγρότες και εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θανάσης Αντωνάτος, θα γίνει αγώνας προκειμένου το συγκεκριμένο μέτρο να ισχύσει για ακαθάριστα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνάτος κάλεσε τους αγρότες μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη που θα γίνει η συνάντηση για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις, να μην μεταβεί κανείς αγρότης στην Εφορία για να προχώρησε στο άνοιγμα βιβλίων εσόδων- εξόδων, ενώ κάλεσε τους πάντες να παρευρεθούν στην συνάντηση.

«Καλούμε όλους τους αγρότες, συνεταιριστικές οργανώσεις, φορείς, ακόμη και ελεύθερους επαγγελματίες και δημοσίους υπαλλήλους, να παρευρεθούν στην σύσκεψη και αγωνιστούμε όλοι μαζί. Να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους και να φωνάξουμε κατά των μέτρων, γιατί αυτοί που μας κυβερνούν εκτελούν εντολές και δεν βλέπουν την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...