Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Παγωμένα Χριστούγεννα στα λυόμενα του Πύργου (video)

Oι μέρες των εορτών για κάποιες οικογένειες φέτος θα είναι πάρα πολύ δύσκολες καθώς ο τραγικός απολογισμός της οικονομικής κρίσης, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα νοικοκυριά της Ηλείας


Μεταξύ αυτών, οι άνθρωποι, που ζουν στα λυόμενα «Ερμής» του δήμου Πύργου και εδώ και χρόνια νιώθουν την εγκατάλειψη κάθε ημέρα που περνά.


Οι κάτοικοι στον οικισμό «Ερμής», έχουν εδώ και πολύ καιρό, έλθει αντιμέτωποι με την ανέχεια καθώς οι άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν, δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια.  
Με το κρύο τώρα το χειμώνα η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η παγωνιά εισχωρεί σε κάθε σημείο του λυομένου που έχουν για σπίτι ενώ ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τα μικρά παιδιά που ουσιαστικά ζουν «εγκλωβισμένα» σε μια απόμακρη και αφιλόξενη γειτονιά.

«Κάνω έκκληση στον δήμαρχο του Πύργου να έλθει να δει τα λυόμενα γιατί ζούμε σε άθλιες συνθήκες. Τον χειμώνα είναι πολύ δύσκολα εδώ. Σκεπαζόμαστε σε έξι κουβέρτες για να ζεσταθούμε. Να έλθει ο δήμαρχος εδώ ή ο Σεβασμιότατος ή ο Αντιπεριφερειάρχης να δουν σε τι άθλιες συνθήκες ζούμε για να μας βοηθήσουν να επισκευάσουμε τα λυόμενά μας. Υπάρχουν μικρά παιδιά εδώ», αναφέρει ο Ανδρέας Μονιούδης, που εδώ και δύο χρόνια είναι άνεργος και βρήκε καταφύγιο σε ένα από τα λυόμενα του οικισμού «Ερμής» για να στεγάσει την οικογένεια του.

Από την άλλη όπως επισημαίνουν οι οικογένειες που ζουν εκεί, το νερό που χρησιμοποιούν από την γεώτρηση είναι ακατάλληλο όχι μόνο για πόση αλλά και για οποιαδήποτε άλλη εργασία κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό από το σούπερ μάρκετ ή να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξασφαλίσουν μερικά μπουκάλια που θα χρησιμοποιήσουν για την υγιεινή τους. «Το νερό μυρίζει, δεν πίνεται, πάμε και κουβαλάμε νερό από τα Χανάκια για να πιούμε και να πλυθούμε», αναφέρουν.

Ανταπόκριση από το δήμο

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στην εφ. πατρίς ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, το ζήτημα με τα προβλήματα στα λυόμενα του «Ερμή» απασχολεί ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή. Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε δε πως άμεσα, ακόμα και μέσα στις εορτές συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας θα επισκεφθεί το χώρο ώστε να προβεί σε επισκευές των λυομένων όπου χρειάζεται.

«Εδώ στα λυόμενα μένουμε οκτώ χρόνια και βοήθεια δεν έχουμε καμία. Έχω εννιά παιδιά και το χειμώνα είναι πολύ δύσκολα, γιατί κάνει πολύ κρύο και με τις σόμπες δεν μπορούμε να ζεσταθούμε. Αν βρέξει πλημμυρίζει έξω νερό και το λυόμενο στάσι από την οροφή μέσα στα δωμάτια», αναφέρει η Δήμητρα Καλογεροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...